Βόμβα έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου - «Τον είδα με τα μάτια μου» (Φωτό & Βίντεο)

Γιατί δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε, σήμερα (13/11), έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, επί της οδού Αδραμυτίου στον Βύρωνα.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από τηλεφώνημα σε σφημερίδα κι ιστοσελίδα.

Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως κι οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να μην βγουν από τα σπίτια τους, καθώς οι άγνωστοι είχαν δώσει περιθώριο 20 λεπτών.

Εν τέλει, εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην μπαγκαζιέρα δικύκλου έξω από το σπίτι του κ. Ντογιάκου, ο οποίος δεν εξερράγη λόγω λάθους στη συνδεσμολογία του.

Το ΤΕΕΜ, τελικά, εξουδετέρωσε τη βόμβα.

Ισίδωρος Ντογιάκος: «Με ειδοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.»

Ο αντειαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, στις πρώτες δηλώσεις του, ανέφερε ότι είχε ειδοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και, μάλιστα, είδε τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Συγκεκριμένα, ο δικαστικός λειτουργός είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»: «Ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής και στη συνέχεια τον είδα με τα μάτια μου. Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας που βρίσκομαι με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου».

Πού στρέφονται οι έρευνες

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάξει ενδελεχώς την υπόθεση, καθώς δεν υπάρχει -μέχρι στιγμής- ανάληψη ευθύνης για τον εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε μέσα σε κατσαρόλα.

Επίσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία έχει ομοιότητες με αυτή που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες βόμβες στο παρελθόν η οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς"».

(Φωτό: In Time)

(Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο slide show του κειμένου.)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ