The revolution of barbie: Πώς έχει αλλάξει το πρόσωπο της Barbie τα τελευταία χρόνια!

Πόσο έχει αλλάξει η πιο διάσημη κούκλα κατά την πάροδο των χρόνων; 

Οποιοσδήποτε ιστορικός μπορεί να μας βεβαιώσει ότι τα παιδικά παιχνίδια αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της κοινωνίας και της κουλτούρας στην οποία μεγαλώνουν τα παιδιά στην εκάστοτε εποχή.

Ένα τέτοιο παιχνίδι είναι και η γνωστή σε όλους barbie doll. H ξανθιά κούκλα που λατρεύουν όλα τα μικρά κοριτσάκια, ειναι κούκλα μόδας που κατασκευάστηκε από την αμερικανική εταιρεία παιχνιδιών, Mattel και ξεκίνησε να παράγεται το Μάρτιο του 1959. Η Αμερικανίδα επιχειρηματίας Ρουθ Χάντλερ χρησιμοποίησε τη γερμανική κούκλα Bild Lilli, ως πηγή έμπνευσης, για τη δημιουργία της, επίσημαίνει το BBC. 

Η επιχειρηματίας και πωλητής μαζί με τον σύζυγό της, συνιδρυτή της Mattel, ξεκίνησαν αυτήν την ιδέα, χωρίς να γνωρίζουν πως λίγα χρόνια αργότερα η Barbie θα ήταν ένα από τα πιο περιζήτητα παιχνίδια του κόσμου.

Εμπνευσμένη από την κόρη της η οποία έπαιζε με κούκλες χαρτιού ενήλικων γυναικών, η Ρουθ συνειδητοποίησε ότι υπήρχε μια σημαντική θέση στην αγορά για ένα παιχνίδι που θα επέτρεπε στα μικρά κορίτσια να φανταστούν το μέλλον τους ως γυναίκες.

Η πρώτη εμφάνιση της Barbie έγινε από μια κούκλα με την ονομασία Bild Lilli, η οποία ήταν εμπνευσμένη από έναν γερμανικό χαρακτήρα κόμικς.

Κατά το πέρασμα των χρόνων η Barbie άλλαξε δραματικά συμβαδίζοντας με τα πρότυπα της εποχής και ανάλογα με την μόδα. 

Από την κούκλα η Disney εμπνεύστηκε και πολλές από τις ταινίς της όπως; Η Barbie στον Καρυοθραύστη, Η Barbie Ραπουνζέλ, Η Barbie στην Λίμνη των Κύκνων κ.λ.π.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ