Άνις- Η Ιρακινή πριγκίπισσα με το μουστάκι: Τη διεκδίκησαν 150 άνδρες , 12 αυτοκτόνησαν επειδή τους απέρριψε

Διέφερε από τα καθιερωμένα πρότυπα ομορφιάς. 

Η Άνις Οντ Ντόουελ ήταν η πιο περιζήτητη Ιρακινή πριγκίπισσα του 19ου αιώνα στο Ιράκ και παρ΄όλο που δεν ήταν καθόλου εντυπωσιακή, η ίδια κατάφερε να κάνει εκατοντάδες άνδρες να θέλουν να την παντρευτούν μόνο και μόνο από το μυαλό της (και τα πλούτη της).

Ο ορισμός της ομορφιάς έχει εξελιχθεί δραστικά κατά την πάροδο του χρόνου. Κάθε χώρα έχει την εκδοχή της για το τι πρέπει να έχει μια γυναίκα για να θεωρείται όμορφη.

Στην Περσία του 19ου αιώνα, τα πρότυπα της ομορφιάς δεν ήταν κυρίαρχα. Έτσι ο κόσμος της Περσίας είχε την δική του έννοια για την ομορφιά μιας γυναίκας.. Όσο πιο αρρενωπή ήταν μια γυναίκα, τόσο πιο όμορφη ήταν. Το αντίθετο ισχύει και για τους άνδρες. Οι γυναίκες με βαριά φρύδια και μουστάκια θεωρούνταν τόσο ελκυστικές,

Έτσι ήταν και η πριγκίπισσα Άνις, Η Άνις θεωρήθηκε το απόλυτο σύμβολο της ομορφιάς στην Περσία κατά τις αρχές της δεκαετίας του 1900. Η ιστορία μάλιστα αναφέρει πως όταν έφτασε σε ηλικία γάμου την διεκδίκησαν τουλάχιστον 150 μνηστήρες από τα γύρω βασίλεια και 13 νέοι άντρες αυτοκτόνησαν επειδή απέρριψε την αγάπη τους.

Η περιουσία της οικογένειάς της ήταν τεράστια, αλλά εκτός αυτού η πριγκίπισσα ήταν από τις ελάχιστες μορφωμένες γυναίκες της εποχής στο Ιράκ. Αυτό μάλιστα το προσόν της έκανε σύμφωνα με το vintage everyday τους άνδρες να την ποθούν.

Η ίδια ήταν τόσο έξυπνη και ικανή που η οικογένειά της την συμβουλευόταν σε θέματα διακυβέρνησης και διαχείρισης πόρων από μικρή ηλικία. Ιδιαίτερη ικανότητα είχε στην διπλωματία, καθώς χάρη στο λέγειν και την ικανότητά της να λύνει διαφωνίες με ειρηνικό τρόπο είχαν αποφευχθεί πολλές πολεμικές συγκρούσεις.

Με το στυλ της, λοιπόν, και την εξυπνάδα της είχε τόση πέραση στο αντίθετο φύλο και ήταν τόσο περιζήτητη που 13 επίδοξοι γαμπροί αυτοκτόνησαν όταν απορρίφθηκαν από την Πριγκίπισσα. Μόλις η Άνις έφτασε σε ηλικία γάμου, την πλησίασαν πάνω από 150 υποψήφιοι μνηστήρες, απ’ όλα τα γύρω βασίλεια

.

Εκείνη, όμως, έναν ξεχώρισε και παντρεύτηκε: τον Πέρση βασιλιά Νασέρ αλ-Ντιν Σαχ Καζάρ. Ο Νασέρ, βέβαια, είχε πολλές άλλες γυναίκες, ακολουθώντας την θρησκεία και την παράδοσή του, η Άνις, όμως, ήταν εκείνη που αγαπούσε περισσότερο και ξεχώριζε ως εκλεκτή της καρδιάς του. Εκείνη, μάλιστα, είχε τον πρώτο λόγο απ’ όλες τις συζύγους του. Μαζί της ο βασιλιάς Νασέρ έκανε τέσσερα παιδιά, δύο αγόρια και δύο κορίτσια. Αργότερα η Πριγκίπισσα χώρισε τον Πέρση Βασιλιά. Η Άνισ ήταν για πάντα η μεγάλη αγάπη του Πέρση ποιητή Aref Qazvini, ο οποίος έγραψε το ποίημά του ‘’Ey Taj’’ γι 'αυτήν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ