Ελίζαμπεθ Μπάθορι η «Ματωμένη Κόμισσα» που πλενόταν με το αίμα νεαρών γυναικών (φωτό & βίντεο)

Η «Ματωμένη Κόμισσα» που αφαίμαξε τα κοριτσόπουλα της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο θρύλος της Ελίζαμπεθ Μπάθορι σοκάρει ακόμα και μετά από πέντε αιώνες. Η κόμισσα της Ουγγαρίας, η επονομαζόμενη "Αιματοβαμμένη Κυρία του Καχτίτσε λέγεται πως σκότωνε νεαρά κοριτσόπουλα και στην συνέχεια έκανε μπάνιο με το αίμα τους.

Η Ελίζαμπεθ Μπάθορι ήταν γόνος οικογένειας ευγενών από την Ουγγαρία, η ίδια έχει το προσωνύμιο "κοντέσσα του αίματος" και θεωρείται η πιο αδίστακτη γυναίκα serial killer στη ιστορία.

Γεννήθηκε το 1560 και όταν ήταν μικρή παρουσίαζε συχνά κρίσεις και πάθαινε σπασμούς. Η περίπτωσή της θα ερμηνευόταν σήμερα ως επιληψία, όμως, εκείνη την εποχή, πολλοί πίστευαν ότι η μικρή είχε καταληφθεί από κάποιον δαίμονα. Η τροφός που τη μεγάλωσε ήταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, μια σκοτεινή γυναίκα που την μύησε στον κόσμο της μαύρης μαγείας. Στα 15 της, παντρεύτηκε έναν κόμη, ο οποίος όμως, έλειπε συχνά σε εκστρατείες και πολέμους.

Η αιμοσταγής αριστοκράτισσα ήταν μάλιστα από τις πρώτες εγκληματικές φιγούρες που υιοθέτησαν τον βαμπιρισμό ως δικαιολογία για τις πράξεις τους! Το αληθινό βαμπίρ εξόντωσε με βασανιστικό και ανατριχιαστικό τρόπο κάπου 600-650 κοριτσόπουλα της επαρχίας της και πήρε το μπάνιο της στο αίμα τους, καθώς πίστευε ότι αυτό θα την κρατούσε αγέραστη.

Μία από τις θείες της σύμφωνα με το the vintage news της έμαθε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει για τον σαδομασοχισμό, ενώ ένας άλλος στενός συγγενής της, της έδωσε ένα ή δύο μαθήματα σε θέματα όπως ο Σατανισμός.

Η Ελίζαμπεθ θα ξεκινούσε τις αιματηρές της δραστηριότητες μέσα στα όρια του κάστρου Csejthe. Μετακόμισε σε αυτό το κάστρο αφού παντρεύτηκε τον κόμη Ferenc Nádasdy σε ηλικία μόλις 15 ετών. Ο σύζυγός της ήταν επίσης από μια ευγενή οικογένεια. Στην πραγματικότητα, η οικογένεια Nádasdy ήταν, εκείνη την περίοδο, μία από τις πιο ισχυρές στην Ουγγαρία. Σύμφωνα με τη φήμη, ακολουθώντας τις επιθυμίες της συζύγου του, ο Count Ferenc Nádasdy δημιούργησε ένα ειδικό δωμάτιο βασανιστηρίων στο κάστρο.

Όσο και αν η Ελίζαμπεθ έκανε κλασικές σπουδές, ή ήταν ικανή να καταλάβει γρήγορα τα γερμανικά, τα ελληνικά ή τα λατινικά, στο θάλαμο βασανιστηρίων, έδειξε βαθιά γνώση των διαφόρων τεχνικών βασανισμού.

Μία από τις μεθόδους που χρησιμοποίησε στα βάθη του χειμώνα ήταν να διατάζει μερικά από τα φτωχά κορίτσια που είχε για δούλες της, να βγουν έξω στο χιόνι. Εκεί, θα έριχνε κουβάδες με κρύο νερό πάνω τους και θα περίμενε μέχρι να πεθάνουν από το κρύο αφού πρώτα τις έκλεινε σε κλουβιά με πάγο.

Μία τεχνική, που υποστήριζε ότι έμαθε από τον σύζυγό της, ονομάστηκε αργότερα “κλωτσώντας τα αστέρια”. Ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, τοποθετούνταν χαρτιά ποτισμένα με λάδι, στα οποία έβαζαν φωτιά. Το θύμα άρχιζε να “κλωτσάει” για να πετάξει τα χαρτιά και έβλεπε “αστεράκια” απ’ τον πόνο. Σύμφωνα με άλλον μάρτυρα, η Μπάθορι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου μία υπηρέτρια, επειδή έκλεψε ένα αχλάδι. Σε άλλες έμπηγε βελόνες κάτω από τα νύχια.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, η Μπάθορι κρατούσε τις κοπέλες σε κελιά κρεμασμένα απ’ το ταβάνι και τρυπούσε το κορμί τους με λόγχες, έτσι ώστε το αίμα τους να κυλήσει σαν τρεχούμενο νερό. Βέβαια στόχος της δεν ήταν να επαναφέρει την ομορφιά της, αλλά η σαδιστική απόλαυση του βασανιστηρίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πίστευε στις “θεραπευτικές” ιδιότητες της νεαρής σάρκας. Ένας μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε την Κόμισσα να δαγκώνει το στήθος μια νεαρής υπηρέτριας και να κόβει κομμάτι, το οποίο έφαγε για να “δυναμώσει”. Σε άλλες περιπτώσεις, τάιζε τις υπηρέτριες με την ίδια τους τη σάρκα ή έραβε τα στόματά τους και τις άφηνε να πεθάνουν από ασιτία....

Η άρρωστη συμπεριφορά της Μπάθορι αγνοήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή ήταν οι συγγενείς της που διέθεταν τα τοπικά δικαστήρια και τα συμβούλια. Έγινε ευρέως γνωστό στους ντόπιους το τι συνέβαινε στην κατοικία της μέχρι που τελικά, το 1609 ή το 1610 ο βασιλιάς Matthias δεσμεύτηκε να δώσει ένα τέλος στην τρέλα αυτή,

Ο βασιλιάς ανέθεσε στον κόμη Γκιόργκι Θούρζο να δει τι συνέβαινε στο Κάστρο Csejthe. Έφτασε εκεί εγκαίρως για να δει την κόμισσα Ελίζαμπεθ να βασανίζει μία ομάδα νεαρών κοριτσιών.

Τότε οι φρικαλεότητες τελικά έπαψαν για πάντα. Ο Θούρζο είχε να αντιμετωπίσει το εξής πρόβλημα: αν δίκαζε απευθείας την Μπάθορι και την εκτελούσε, όπως είχε διατάξει ο Αυτοκράτορας της Αυστρίας, κινδύνευε να μειώσει την απόλυτη εξουσία των Ούγγρων αριστοκρατών.

Δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να φανεί ότι η Μπάθορι τιμωρήθηκε για εγκλήματα εναντίον των Σλοβάκων, γιατί θα έδινε την εντύπωση ότι η ισχύ των αριστοκρατών ήταν περιορισμένη. Γι’ αυτό δίκασε τους τρεις έμπιστους υπηρέτες της, που την προμήθευαν με τις κοπέλες.

Καταδικάστηκαν και κάηκαν στην πυρά, ενώ η Μπάθορι φυλακίστηκε στον πύργο του κάστρου της, όπου έμεινε μέχρι και το θάνατό της, το 1614. Στη δίκη τα στόματα λύθηκαν. Περισσότεροι από 300 μάρτυρες κατέθεσαν εναντίον της Μπάθορι και των συνεργατών της, περιγράφοντας τις φρικαλεότητες που υπέστησαν οι ίδιοι και γνωστοί τους.

Πολλοί απ’ αυτούς αναγκάστηκαν να καταθέσουν, αφού βασανίστηκαν από τον Θούρζο. Εξαιτίας των βασανιστηρίων, πολλοί μελετητές υποστηρίζουν ότι οι κατηγορίες που βάραιναν την Μπάθορι ήταν εξ’ ολοκλήρου φανταστικές και αποτελούσαν προπαγάνδα για να σπιλώσουν το όνομά της. Ο θρύλος της “Ματωμένης Κόμισσας” ενέπνευσε πλήθος λογοτεχνών και κινηματογραφιστών και μέχρι σήμερα, αποτελεί μία απ’ τις δημοφιλέστερες ιστορίες τρόμου....

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ