Τα καλύτερα κλικ με ηγέτες και συζύγους για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου (Φωτό)

Ιστορική στιγμή.

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν, χθες (11/11), στο Παρίσι, τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου παρουσία τουλάχιστον 70 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο.

Το «παρών» φυσικά έδωσε κι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα απηύθυνε ομιλία και στο forum για την Ειρήνη που πραγματοποιήθηκε στη Βιλέτ.

Σε μια συμβολική κίνηση ενότητας η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. έγινε δεκτή από τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, και τη σύζυγό του, Μπριζίτ Τρονιέ.

Τα βλέμματα «έκλεψε», όμως, η απαστράπτουσα Μελάνια Τραμπ στο πλάι του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος έφτασε από τους τελευταίους στην ειδική τελετή που έγινε στην Αψίδα του Θριάμβου.

Ιδιαίτερο στιγμιότυπο ήταν κι η χειραψία του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά την οποία ο Ρώσος Πρόεδρος σήκωσε τον αντίχειρά του δηλώνοντας -με έναν τρόπο- την έγκρισή του.

Παρών ήταν, επίσης, ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, αλλά κι ο Βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε, σύμφωνα με το «Paris Match».

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Εμινέ, η οποία έφερε τη μουσουλμανική μαντήλα.

Ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ολοκληρώθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1918 κι η Ευρώπη -όπως κι όλος ο πλανήτης- είναι στο κατώφλι νέων προκλήσεων.

(Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο slide show του κειμένου.)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ