Αίμα στην άσφαλτο - Νεκρό 4χρονο αγοράκι και 27 τραυματίες από τη σύγκρουση φορτηγού με βαν που μετέφερε μετανάστες (φώτο-βίντεο)

Η θανατηφόρα σύγκρουση σημειώθηκε στο δρόμο που συνδέει την Παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας με την Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο των Βρασνών

Ένα τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στο κόμβο στης Ασπροβάλτας με την Εγνατία οδό, στη Θεσσαλονίκη.Ένα αγοράκι τεσσάρων ετών σκοτώθηκε κατά τη χτεσινή σύγκρουση φορτηγού και βαν που μετέφερε μετανάστες, στον κόμβο Βρασνών.

Ο τραγικός απολογισμός από το τροχαίο είναι ένα νεκρό αγοράκι 4 ετών και 27 άτομα να τραυματιστούν, δυο εκ των οποίων σοβαρά. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και οι δυο διακινητές.

Οι περισσότεροι μετανάστες είναι από το Ιράκ, αλλά και από Σομαλία και Μπαγκλαντές.

Η θανατηφόρα σύγκρουση σημειώθηκε στο δρόμο που συνδέει την Παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας με την Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο των Βρασνών, λίγο πριν τις 9 το βράδυ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του το 4χρονο παιδί και να τραυματιστούν συνολικά 27 άτομα, δύο εκ των οποίων σοβαρά , όπως αναφέρει το ThesFestival

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς και μεταξύ αυτών βρίσκονται και δύο από τους διακινητές, οι οποίοι και νοσηλεύονται φρουρούμενοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το δυστύχημα προκλήθηκε στη διάρκεια καταδίωξης, καθώς το βαν ακολουθούνταν από όχημα της Αστυνομίας

 Όπως έγινε γνωστό, το βανάκι μετέφερε περίπου είκοσι πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ αυτών και ανήλικους. Πιθανολογείται δε ότι ο οδηγός του ήταν αλλοδαπός που είχε αναλάβει να τους μεταφέρει παράνομα από τον Έβρο έως τη Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο έσπευσαν δώδεκα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και δύο Κινητές Μονάδες, όπως επίσης πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της Τροχαίας. Εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι από τα συντρίμμια ανασύρθηκε νεκρός ένας έφηβος, ενώ σε διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης διακομίστηκαν τραυματισμένα 27 άτομα, μεταξύ αυτών και δύο ανήλικα. 

Ο δρόμος στο σημείο του τροχαίου παραμένει κλειστός, ενώ η Αστυνομία διεξάγει προανάκριση.  

Φωτογραφίες: Volvipress.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ