Αυτός ο άνδρας είναι ο «πατέρας» του web: Δείτε πώς κατακεραύνωσε Google και Facebook ότι καταστρέφουν το δημιούργημά του (Φωτό & Βίντεο)

Στο επίκεντρο τα προσωπικά δεδομένα.

Ο Τιμ Μπέρνερς-Λι, το 1989, άλλαξε για πάντα την πραγματικότητά μας καθώς εφηύρε το web, «διαδίκτυο» στα Ελληνικά.

Ύστερα από τόσα χρόνια, ο δημιουργός του διαδικτύου λοιπόν εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον του παγκόσμιου ιστού, βάζοντας στο στόχαστρο την Google και το Facebook.

Συγκεκριμένο, ο Μπέρνερς-Λι μίλησε στο επιστημονικό Forum «Web Summit», στη Λισαβόνα, και αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας μιας Μεγάλης Χάρτας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Έχουμε χάσει τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων μας και αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται ως όπλο εναντίον μας. Η δύναμη να έχει κανείς πρόσβαση σε ειδήσεις και πληροφορίες από όλο τον κόσμο, χειραγωγείται από κακόβουλους παράγοντες. Οι κυβερνήσεις με αυξανόμενο ρυθμό λογοκρίνουν τις online πληροφορίες ή κλείνουν τελείως το Ίντερνετ» είπε ο Μπέρνερς-Λι σύμφωνα με το CNBC.

Ο ίδιος προωθεί, λοιπόν, ένα νέο «Συμβόλαιο Για Τον Παγκόσμιο Ιστό» και πρσσπαθεί να πείσει μεγάλες εταιρείες να θεωρούν τα προσωπικά δεδομένα ως ακρογωνιαίο λίθο του κυβερνοχώρου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ