Πεντανόστιμα beetroot burger από κινόα και παντζάρι - Από τον εκλεκτό σεφ Κυριάκο Μελά

Δώστε μια ξεχωριστή γεύση και φτιάξτε ιδιαίτερα burgers!

Υλικά:
 
Ψωμί Brioche:
160 γρ.  αλεύρι λευκό
160 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
125 γρ. γάλα
65 γρ.  νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½  κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγόu
Σουσάμι (προαιρετικά)
αυγό για επάλειψη
 
Burger:
3 παντζάρια
1 ποτήρι του νερού κινόα βρασμένη
½ ποτήρι του νερού βρώμη
½ σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
λίγο Θυμάρι
λίγα φύλλα φρέσκο κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
αλάτι-πιπέρι
 
BBQ sauce:
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
¼ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
4 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
4 κουταλιές της σούπας Soya sauce
100 γρ. ketchup
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

Ευχαριστούμε για την συνταγή τον Κυριάκο Μελά και το kidscookingclub.gr.
 .
Εκτέλεση:

Αναμείξτε σε ένα μπολ το γάλα με τη μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, αφήστε το 5 λεπτά και προσθέστε το αλάτι, την ζάχαρη, τo αυγό και ανακατέψτε.
 
Ρίξτε στο μείγμα το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώστε καλά τέλος προσθέστε και το ελαιόλαδ  και ζυμώστε μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο, εύπλαστο ζυμάρι και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
 
Χωρίστε το ζυμάρι σε μπαλάκια, βάλτε τα σε ένα ταψί με αντικολλητική επιφάνεια, αλείψτε τα με το αυγό και τα αφήστε άλλα 10 λεπτά να φουσκώσουν.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C  βαθμούς για 15-20 λεπτά
Στο μεταξύ πλύντε τα παντζάρια καλά και τυλίξτε το καθένα ξεχωριστά με αλουμινόχαρτο, ψήστε τα για 20-30 λεπτά στους 200oC ,μέχρι να μαλακώσουν.
 
Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρέστε την φλούδα τραβώντας την ελαφρά.
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Αλέστε τα σεένα blender , με τα μισά παντζάρια, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο, στην συνέχεια προσθέστε τα μυρωδικά, αλατοπιπερώστε και ενσωματώστε την κινόα και τη βρώμη. Τρίψτε τα υπόλοιπα παντζάρια και προσθέστε τα και αυτά.
Πλάστε σε burger και ψήστε στο φούρνο στους 200 ο C για 15-20 λεπτά.
 
Ετοιμάστε την ΒΒQ sauce, σοτάροντας το  κρεμμύδι και το σκόρδο, με λίγο ελαιόλαδο.
Αφήστε να καραμελώσουν και προσθέστε τη ζάχαρη και το τζίντζερ, σβήστε με την soya sauce και το βαλσάμικο.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά  και αφήστε το να βράσει. Στην συνέχεια  πολτοποιήστε μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
 
Τέλος κόψτε τα ψωμάκια σας στην μέση , γεμίστε τα με BBQ sauce,το burger  παντζαριού και προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε κρέμα τυριού ,γιαούρτι, μανιτάρια η ακόμα και (χοντροκομμένο) iceberg ή προσθέστε ότι υλικό σας αρέσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ