Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Χωρίς να είναι σύμφωνοι οι ιερείς δεν θα γίνει απολύτως τίποτα - Άλλο συμφωνία άλλο πρόθεση να συμφωνήσουμε

Προσπάθεια να καθησυχάσει την τάξη των κληρικών έκανε ο Αρχιεπίσκοπος.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία και μισθοδοσία των κληρικών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τα όσα έχουν ειπωθεί μετά την συμφωνία του με τον Πρωθυπουργό.

«Υπάρχει διαφορά: άλλο συμφωνία και άλλο πρόθεση να συμφωνήσουμε. Τι έγινε χθες; Η Πολιτεία και η Εκκλησία δείξαμε διάθεση να λύσουμε προβλήματα που υπάρχουν εδώ και έναν αιώνα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, να υπάρξει μια συμφωνία» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και συνέχισε: «Πρέπει να πούμε στους ιερείς μας, διότι αυτοί ανησυχούν, πως ότι είναι να γίνει, θα το κάνουμε μαζί. Δεν θα καταλήξουμε σε ένα σημείο το οποίο δεν θα θέλουν οι ιερείς».

Όπως είπε ο κ. Ιερώνυμος επί της συμφωνίας θα αποφασίσει η ιεραρχία η οποία μπορεί να συγκληθεί πριν από τις γιορτές. «Δεν το κάνουμε για να γίνουμε πλουσιότεροι. Χωρίς να είναι σύμφωνοι οι ιερείς και οι αρχιερείς δεν θα γίνει απολύτως τίποτα» κατέληξε, ενώ μετά αναρωτήθηκε «Είμαστε στην Ελλάδα ή είμαστε σε ζούγκλα;»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ