Eurovision 2019: Η Ελλάδα θα συμμετάσχει για 40ή φορά στον διαγωνισμό - Πόσες και ποιες χώρες θα αντιμετωπίσει (Βίντεο)

Ο διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί στο Ισραήλ.

Η Ελλάδα θα είναι μία από τις 42 χώρες που θα λάβουν μέρος στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στο Τελ Αβίβ στις 14, 16 και 18 Μαΐου 2019. Μάλιστα, αυτή θα είναι η 40ή συμμετοχή της χώρας μας στην ιστορία.

Η EBU, λοιπόν, σήμερα (07/11), ανακοίνωσε τους φορείς που θα διεκδικήσουν το βραβείο του μουσικού διαγωνισμού, με μια απουσία -σε σχέση με το 2018- αυτή της Βουλγαρίας.

Αναλυτικά:

Άγιος Μαρίνος (SMRTV)

Αζερμπαϊτζάν (İctimai TV)

Αλβανία (RTSH)

Αρμενία (AMPTV)

Αυστραλία (SBS)

Αυστρία (ORF)

Βέλγιο (RTBF)

Γαλλία (FT)

Γερμανία (ARD/NDR)

Γεωργία (GPB)

Δανία (DR)

Ελβετία (SRG/SSR)

Ελλάδα (ERT)

Εσθονία (ERR)

Ηνωμένο Βασίλειο (BBC)

Ιρλανδία (RTÉ)

Ισλανδία (RÚV)

Ισπανία (RTVE)

Ισραήλ (IPBC/KAN)

Ιταλία (RAI)

Κροατία (HRT)

Κύπρος (CYBC)

Λετονία (LTV)

Λευκορωσία (BTRC)

Λιθουανία (LRT)

Μάλτα (PBS)

Μαυροβούνιο (RTCG)

Μολδαβία (TRM)

Νορβηγία (NRK)

Ολλανδία (AVROTROS)

Ουγγαρία (MTVA)

Ουκρανία (UA:PBC)

ΠΓΔΜ (MKRTV)

Πολωνία (TVP)

Πορτογαλία (RTP)

Ρουμανία (TVR)

Ρωσία (RTR)

Σερβία (RTS)

Σλοβενία (RTVSLO)

Σουηδία (SVT)

Τσεχία (ČT)

Φινλανδία (YLE)

O Jon Ola Sand, επιβλέπων τη Eurovision για την EBU, δήλωσε στο σάιτ του διαγωνισμού: «Πέρυσι, η Netta τόλμησε να ονειρευτεί και κέρδισε τον διαγωνισμό στη Λισαβόνα, φέρνοντάς τον στο Ισραήλ για το 2019. Είμαστε ενθουσιασμένοι που 42 χώρες θα εκπροσωπηθούν στο Τελ Αβίβ και ελπίζουμε οι συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικοί φορείς να εμπνευστούν από το ίδιο όνειρο. Η ομάδα του KAN είναι απασχολημένη με την προετοιμασία έτσι ώστε να καλωσορίσει τους συμμετέχοντες -και τον κόσμο!- στο Τελ Αβίβ με έναν τρόπο που όλοι θα θυμούνται».

Από την πλευρά του, ο Edad Koblenz, διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης του Ισραήλ (IPBC/ΚΑΝ), είπε: «Γνωρίζουμε ήδη ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα όταν είδαμε τη Netta Barzilai να κερδίζει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τον Μάιο, και να φέρνει το τρόπαιο πίσω στο Ισραήλ για τρίτη φορά. Η Netta μας επέτρεψε να τολμήσουμε να ονειρευτούμε και τώρα, καθώς αυτά τα όνειρα πραγματοποιούνται, δεν μπορούμε να περιμένουμε να φιλοξενήσουμε τις 42 αντιπροσωπείες που θα φιλοδοξούν να κάνουν το ίδιο. Όλοι μας στο KAN ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε όλους σε ένα συναρπαστικό και αξέχαστο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο».

Η Ελλάδα στον διαγωνισμό του 2018, που διεξήχθη στη Λισαβόνα, εκπροσωπήθηκε από το τραγούδι «Όνειρό μου» σε ερμηνεία της Γιάννας Τερζή, το οποίο αποκλείστηκε από τον τελικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ