Πεντανόστιμα chimichangas από τον Άκη Πετρετζίκη: Τηγανητά μπουρίτος γεμιστά με κιμά, φασόλια, καλαμπόκι και μπόλικα μπαχαρικά (Βίντεο)

Θα είναι έτοιμα μέσα σε λίγα λεπτά.

Υλικά:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 100 γρ. κέτσαπ
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 400 γρ. κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα
  • 70 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο
  • 200 γρ. τσένταρ
  • 6 τορτίγιες 

 

Για το σερβίρισμα

  • γουακαμόλε
  • hot red sauce
  • γιαούρτι
  • φέτες λάιμ
  • μυρωδικά
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε ένα γουοκ σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά για να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε τον κιμά, το μπούκοβο, το κύμινο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να καραμελώσει μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Βάζουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια βάζουμε την κέτσαπ, τις ντομάτες, τα φασόλια, το καλαμπόκι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο. Τα βάζουμε στο γουοκ με τη γέμιση, προσθέτουμε το τσένταρ και ανακατεύουμε.

 

Για τη σύνθεση

  • Τοποθετούμε άλλο τηγάνι στη φωτιά.
  • Βάζουμε 3 κ.σ. από τη γέμιση σε κάθε τορτίγια και τυλίγουμε.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και βάζουμε τις τορτίγιες από την πλευρά της ένωσης. Ψήνουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά για να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε με γουακαμόλε, σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι. Κόβουμε φέτες λάιμ, πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά και με ελαιόλαδο.

 

Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής,

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ