Αμερικανοί: Τουρισμός περιπέτειας και υψηλής γαστρονομίας προτιμούν για τις διακοπές τους

O τουρισμός περιπέτειας και τα ταξίδια με έμφαση στη γαστρονομία και το κρασί είναι οι δημοφιλέστερες επιλογές διακοπών των Αμερικανών, ενώ η Σκωτία και η Ολλανδία βρίσκονται στην κορυφή των πιο περιζήτητων προορισμών τους στην Ευρώπη. 

Αυτό αποκαλύπτει η έρευνα ταξιδιωτικών τάσεων μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες τουριστικών γραφείων της βόρειας Αμερικής, Travel Leaders Group, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο σε δείγμα 1.000 βορειοαμερικανών ταξιδιωτικών συμβούλων. 

Πάνω από τα 2 τρίτα των τουριστικών πρακτόρων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν οτι οι καταναλωτές θα δαπανήσουν από λίγο έως σημαντικά περισσότερα χρήματα για διακοπές το 2019 σε σύγκριση με τις δαπάνες τους το 2018, και πάνω από 90% έχει θετική ή πολύ θετική εκτίμηση για την κίνηση το 2019.

Επίσης, οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι κάνουν  περισσότερες κρατήσεις για ταξίδια 6 ή 7 ημερών, και ακολουθούν οι 10 ημέρες. Μόλις το 1,5% είπε οτι οι συχνότερες κρατήσεις αφορούν ταξίδια 4 ημερών ή λιγότερο, δείχνοντας οτι οι Αμερικανοί καταφεύγουν στα τουριστικά γραφεία όταν αναζητούν διακοπές μεγάλης διάρκειας ώστε να διασφαλίσουν ένα ομαλό και ικανοποιητικό ταξίδι, αναφέρει το tornosnews.gr.

Δίνεται δε αυξημένη έμφαση στα εξειδικευμένα ταξίδια, όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Travel Leaders Group, Ninan Chacko. Σε αυτή την κατηγορία κυριαρχούν τα ταξίδια περιπέτειας και ακολουθούν τα γαμήλια ταξίδια και οι γάμοι στο εξωτερικό, η γαστρονομία και το κρασί, η ευεξία, η επανασύνδεση με άλλα άτομα και τα ταξίδια αποκλειστικά για γυναίκες.

Οι κορυφαίες επιλογές προορισμών (πλην κρουαζιέρας) που προτιμούν μέχρι αυτή τη στιγμή οι Αμερικανοί είναι...

1. Μεξικό

2. Ιταλία

3. Δομινικανή Δημοκρατία

4. Μπαχάμες

5. Τζαμάικα

6. Κόστα Ρίκα

7. Αυστραλία

8. Γαλλία

9. Αρούμπα 

10. Αγγλία

Στην κατηγορία κρουαζιέρας, η Καραϊβική διατηρεί την πρώτη θέση στον κόσμο, και ακολουθεί η κρουαζιέρα ποταμού στην Ευρώπη και οι κρουαζιέρες στη Μεσόγειο.

Οι κορυφαίοι προορισμοί ανά γεωγραφική περιοχή είναι...

1. Ευρώπη

2. Ισλανδία

3. Κροατία

4. Σκωτία

5. Πορτογαλία

6. Ολλανδία

7. Κεντρική/ Νότια Αμερική

8. Περού

9. Παναμάς

10. Εκουαδόρ-Γκαλαπάγκος

11. Βραζιλία

12. Αργεντιν ή

13. Ασία/ ΝΑ Ασία

14. Ταϋλάνδη

15. Βιετνάμ

16. Μαλδίβες

17. Σιγκαπούρη

18. Φιλιππίνες

19. Ειρηνικός

20. Ταϊτή

21. Μπόρα Μπόρα

22. Φίτζι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ