Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Εντυπωσιακό βίντεο: Απολαύστε το σπάνιο φαινόμενο μιας ηφαιστειακής έκρηξης & αστραπής μαζί στην Ινδονησία

Σε ένα εντυπωσιακό βίντεο μπορείτε να απολαύσετε το σπάνιο φαινόμενο μιας ηφαιστειακής έκρηξης και μιας ταυτόχρονης ηφαιστειακής αστραπής στο ηφαίστειο Κρακατόα της Ινδονησίας.

Το περίεργο φαινόμενο της ηφαιστειακής αστραπής συμβαίνει μόνο όταν ένα μείγμα τέφρας, αερίου και λάβας φουσκώνουν ταυτόχρονα.

Το ηφαίστειο Κρακατόα είναι ένα από τα πιο τρομακτικά του κόσμου. Το 1883 είχε εκραγεί σκοτώνοντας περίπου 36.000 ανθρώπους, με εκρηκτική δύναμη 13.000 φορές μεγαλύτερη από τη δύναμη της ατομικής βόμβας της Χιροσίμα. Η έκρηξη του μάλιστα, άλλαξε ριζικά τον παγκόσμιο καιρό και τις θερμοκρασίες. Η έκρηξη ήταν τόσο βίαιη και καταστροφική που κανένα ενεργό ηφαίστειο στη σύγχρονη εποχή δεν το έχει πλησιάσει σε δύναμη και ισχύ, σύμφωνα με την Daily Mail.

Οι ηφαιστειακές αστραπές, όπως αυτή που θα δείτε στο βίντεο, έχουν παρατηρηθεί μόλις 150 φορές τους τελευταίους αιώνες. Το παράξενο φαινόμενο συνδέεται με την εκρηκτική ηφαιστειακή δραστηριότητα που παράγει μάγμα και στέλνει την ηφαιστειακή τέφρα στην ατμόσφαιρα. Η ροή του ηλεκτρικού ρεύματος (φορτίων) μεταξύ δύο σωμάτων με αντίθετα φορτία είναι αυτή που εξηγεί τη δημιουργία της ηφαιστειακής αστραπής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ