Μεγάλη πυρκαγιά στη Λεμεσό - Μάχη με τις φλόγες από στεριάς και αέρος - Έκλεισαν οι δρόμοι

Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με το δύσβατο της περιοχής δυσχαιρένουν το έργο της πυρόσβεσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην επαρχία Λεμεσού ανάμεσα στο χωριό Λόφου και Άγιος Θεράπων. Παραμένει ένα μέτωπο το οποίο είναι σε ποταμό και σε πολύ δύσβατη και απροσπέλαστη περιοχή. Πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και συνεχίζουν τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης να καταπολεμούν την πυρκαγιά.
 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, από η ώρα 23.14 εψές  η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί για κατάσβεση πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε σε χαράδρες σε δυσπρόσιτη περιοχή μεταξύ των χωριών Λόφου και Άγιος Θεράποντας επαρχίας Λεμεσού.
 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται αυτή την στιγμή συνολικά 12 επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα από πόλη και επαρχία Λεμεσού, από ΕΜΑΚ και επαρχία Πάφου.
 
 Οι επίγειες δυνάμεις έτυχαν ενίσχυσης και από τις Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας. Επίσης συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης άλλα 5 επανδρωμένα οχήματα από άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Τμήμα Δασών. Επαρχιακή Διοίκηση, Πολιτική άμυνα και Ταμείο Θήρας).
 
Χρησιμοποιούνται για την πυρόσβεση και 5 εναέρια μέσα ( 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο της ΜΑΕΠ, 1 των Βρετανικών Βάσεων και 1 αεροσκάφος του τμήματος Δασών). Η πυρκαγιά κατακαίει ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.
 
Δεν κινδυνεύουν επί του παρόντος χωριά. Κάποιες μεμονωμένες κατοικίες και κτηνοτροφικά υποστατικά που υπάρχουν στην περιοχή προστατεύονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία όπως αναφέρει το Phile News
Σύμφωνα με νεότερη αστυνομική ανακοίνωση, ο δρόμος Άλασσας – Αγίου Θεράπων είναι κλειστός για τους διερχόμενους οδηγούς για λόγους ασφάλειας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ