Τραγωδία στη Σικελία: Ξεκληρίστηκε 9μελής οικογένεια από την φονική πλημμύρα (φωτό-βίντεο)

Δέκα νεκρούς άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία

Σφοδρή κακοκαιρία πλήτει την Σικελία. Δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων εννέα μέλη μιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του Παλέρμο  από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση των ποταμών, ανακοίνωσε σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία.

Τα πτώματα εννέα μελών της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους παιδιά ηλικίας ενός έτους, 3 και 15 ετών, περισυνελέγησαν από το σπίτι τους στην περιοχή Καστελντάτσια. Τρία ακόμη μέλη της ίδιας οικογένειας κατάφεραν να γλιτώσουν από την άνοδο της στάθμης των υδάτων, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Agi.

Ο  δήμαρχος της Casteldaccia, Giovanni Di Giacinto, δήλωσε ότι η ανακάλυψη των πτωμάτων της οικογένειας ήταν μια ανείπωτη τραγωδία. «Το ποτάμι ποτέ δεν έχει προκαλέσει κινδύνους, Ποτέ δεν ξεχειλίζει και εδώ στην Casteldaccia δεν βρέχει πολύ", πρόσθεσε σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera

'Ενας 44χρονος διευθυντής πρατηρίου καυσίμων έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ, στην κοινότητα Βίκαρι, στην προσπάθειά του να φτάσει στον χώρο εργασίας του όπου ένας εργαζόμενος είχε εγκλωβιστεί, διευκρινίζει το Agi. Ένας επιβάτης, ο οποίος δεν έχει βρεθεί ακόμη, επέβαινε στο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από την ορμή του νερού.



 

Οι αρχές δεν έχουν κανένα νέο για την τύχη ενός γιατρού που οδηγούσε το αυτοκίνητό του στην πόλη Κορλεόνε και πιθανόν αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει πάνω σε δρόμο λόγω της κακοκαιρίας. 

Οι κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις, οι πλημμύρες και οι ισχυροί άνεμοι που έπληξαν την Ιταλία αυτή την εβδομάδα προκάλεσαν τον θάνατο άλλων 18 ανθρώπων και κατέστρεψαν τεράστιες δασικές εκτάσεις, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η περιφέρεια Βένετο (βορειοανατολικά) επλήγη ιδιαίτερα, με εκατοντάδες δένδρα να ξεριζώνονται στα όρη Δολομίτες, εν μέσω των σφοδρών ανέμων της Πέμπτης.

«Ήταν σαν να έγινε σεισμός», δήλωσε ο περιφερειάρχης Λούκα Τζάια. Περίπου 160.000 κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν ηλεκτροδότηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ