Agatha Ruiz de la Prada : Η Ισπανίδα αριστοκράτισσα που έγινε σχεδιάστρια μόδας ! Τη Κυριακή κάνει βόλτα τους 14 σκύλους της & διαβάζει φανατικά εφημερίδες (φωτό-βίντεο)

Η  Agatha Ruiz de la Prada y Sentmenat  μπήκε στο χώρο της μόδας παρουσιάζοντας τη πρώτη της γυναικεία συλλογή στη Μαδρίτη

Είναι Τόσο πολυάσχολη που τις Κυριακές δε βλέπει την ώρα να βγάλει έξω για βόλτα τους 14 σκύλους της και φυσικά να ξυπνήσει περιτριγυρισμένη από όσες εφημερίδες κυκλοφορούν.

Ισπανίδα βαρόνη αλλά και κοντέσα ξεκίνησε ως σχεδιάστρια μόδας στα τέλη της δεκαετίας του 70 και σ’ αυτό οφείλει όπως είπε  σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Fashion one την αδυναμία της στα έντονα χρώματα

Έκανε δύο παιδιά με τον άντρα της ζωής της έναν διάσημο δημοσιογράφο της Ισπανίας με τον οποίο τελικά παντρεύτηκε το 2016, χώρισε τρεις μήνες μετά και πήρε διαζύγιο το 2017 ενώ τα παιδιά τους ήταν ήδη σε ηλικία γάμου. 

Η  Agatha Ruiz de la Prada y Sentmenat  μπήκε στο χώρο της μόδας παρουσιάζοντας τη πρώτη της γυναικεία συλλογή στη Μαδρίτη. 

Άνοιξε το πρώτο της ατελιέ  στην ισπανική πρωτεύουσα και άρχισε να συμμετέχει σε επιδείξεις  μόδας στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη. Η Agatha ήταν υποστηρικτής της "Movida Madrilena", μιας καλλιτεχνικής και πολιτιστικής επανάστασης στη δεκαετία του '80.

Η εμπορική επιτυχία ήρθε με τη συνεργασία της με τα πολυκαταστήματα El Corte Ingles. 

Ξεκίνησε να κερδίζει διεθνή αναγνώριση μέσω των παρουσιάσεων των συλλογών της στην Ισπανία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Κολομβία, τις ΗΠΑ, το Πουέρτο Ρίκο, το Σάντο Ντομίνγκο και σε εκθέσεις στο Τόκιο, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, τη Μόσχα και το Βουκουρέστι.

Το 1991 η Agatha  επεκτάθηκε  σε ανδρικά, γυναικεία και παιδικά ενδύματα, κεραμικά, παιχνίδια, παπούτσια, σεντόνια και πετσέτες, μακιγιάζ και πολλά άλλα. 

Τα καταστήματά της βρίσκονται στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, το Παρίσι, το Μιλάνο, τη Νέα Υόρκη, το Πόρτο και τη Μαγιόρκα και είναι παρούσα σε περισσότερες από 140 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Παιδικά ρούχα, παιδικά μαγιό, παιδικά παπούτσια όλα είναι σχεδιασμένα και φτιαγμένα με έντονα χρώματα που χαρακτηρίζει την φίρμα  Agatha Ruiz de la Prada.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ