Πέθανε ο πραγματικός "Σούπερ Μάριο" - Ήταν 84 ετών (φωτό)

Μια ομάδα υπαλλήλων μιας εταιρείας είχε κλειστεί σε μια   αποθήκη μια μέρα και προσπαθούσε να βρει αμερικανικά ονόματα για τους χαρακτήρες του arcade game Donkey Kong. Είχαν κολλήσει στο χαρακτήρα ενός μάστορα που φορούσε ένα κόκκινο καπέλο μέχρι που ακούστηκε ένα χτύπημα στην πόρτα...

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Mάριο Σεγκάλε, ο ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας που έδωσε το όνομα του στον πιο διάσημο ήρωα video game του κόσμου: Τον "Σούπερ Μάριο" της Nintendo. Ο Μάριο Σεγκάλε πέθανε σε σε νοσοκομείο του Σιάτλ. Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν άγνωστα.

Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1950, ο Ιταλοαμερικανός  Μάριο Σεγκάλε  δημιούργησε μια μικρή αυτοκρατορία στον τομέα των κατασκευών και των ακινήτων στο Tukwila, ένα προάστιο του Σιάτλ.  Κατά τη δεκαετία του 1980 ενοικίασε μια αποθήκη στη Nintendo των ΗΠΑ, που αποφάσισε να δώσει το όνομά του στον ήρωα του νέου της βιντεοπαιχνιδιού. Ο ίδιος ο Σεγκάλε μάλιστα αστειεύθηκε στους Seattle Times, λέγοντας ότι «ακόμη περιμένει να εισπράξει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας».

Πριν ονομαστεί Super Mario, ο ήρωας ονομαζόταν Jumpman, μέχρι που η Nintento αποφάσισε να δώσει στον χαρακτήρα ένα κανονικό όνομα. 

Σύμφωνα με τη νεκρολογία του, ο Σεγκάλε «πάντα απέφευγε την κακή φήμη και ήθελε να είναι γνωστός για όλα αυτά που πέτυχε στη ζωή του». Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Ντόνα, τέσσερα παιδιά και εννιά εγγόνια.

Η σειρά του Σούπερ Μάριο θεωρείται το πιο επιτυχημένο βιντεοπαιχνίδι όλων των εποχών. Η τελευταία περιπέτεια του υδραυλικού, η «Οδύσσεια του Σούπερ Μάριο», είναι το παιχνίδι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη νέα κονσόλα της Nintendo, η οποία ονομάζεται Switch και μέχρι στιγμής έχει πωλήσει περισσότερα από δώδεκα εκατομμύρια αντίγραφα.

Μάριο Σεγκάλε

Παρά τον θάνατο του πραγματικού Σούπερ Μάριο, όμως, ο χαρακτήρας του βιντεοπαιχνιδιού θα γνωρίσει νέες δόξες καθώς πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σε ταινία μεγάλου μήκους όπως ανακοίνωσε η Nintendo. Πρόκειται για μία ακόμη εκδήλωση του σχεδίου της εταιρείας να αυξήσει τα κέρδη της από τις υπόλοιπες βιομηχανίες, πέραν αυτής των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Μάριο Σεγκάλε- Getty Images

Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Nintendo Tατσούμι Κιμισίμα είχε ήδη δηλώσει από το 2016 ότι έλπιζε πως ο Μάριο, ο Λουίτζι και η πριγκίπισσα Πιτς θα γίνονταν αστέρες της μεγάλης οθόνης. 

Στο βιβλίο του "Game Over: Πώς η Nintendo κατέκτησε τον κόσμο", ο David Sheff έγραψε ότι "μια ομάδα υπαλλήλων μιας εταιρείας είχε κλειστεί σε μια   αποθήκη μια μέρα και προσπαθούσε να βρει αμερικανικά ονόματα για τους χαρακτήρες του arcade game Donkey Kong. Είχαν κολλήσει στο χαρακτήρα ενός μάστορα που φορούσε ένα κόκκινο καπέλο μέχρι που ακούστηκε ένα χτύπημα στην πόρτα...

Ο άνθρωπος που χτύπησε την πόρτα ήταν ο Μάριο Σεγκάλε που είχε έρθει  να δει τον Minoru Arakawa, τότε τον πρόεδρο της Nintendo of America, επειδή είχε καθυστερήσει να του δώσει  το ενοίκιο.

Ο κ. Arakawa ήταν ήδη υπό μεγάλη πίεση για να βρει το όνομα και ακολούθησε μια έντονη σκηνή ανάμεσα σε αυτόν και τον Σεγκάλε μπροστά σε όλους  γράφει ο κ. Sheff. Ο Σεγκάλε ήταν θυμωμένος και ο Arakawa του ορκίστηκε ότι θα πάρει τα χρήματα του σύντομα.  Και μόλις έφυγε  ο Σεγκάλε , η ομάδα ήξερε ότι είχε το όνομά για τον ήρωα  της: "Super Mario!" γράφει ο Sheff, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι New York Times

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε η Nintendo το 2015, ο σχεδιαστής παιχνιδιών Shigeru Miyamoto επιβεβαίωσε με απλό νεύμα του κεφαλιού ότι ο κ. Segale είχε εμπνεύσει το όνομα του Mario.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ