Η Κατρίν Ντενέβ θα δημοπρατήσει 300 υπέροχες και κλασικές δημιουργίες του Yves Saint Laurent (Φωτό & Βίντεο)

Ο Yves Saint Laurent έντυσε την «Ωραία της ημέρας».

Υπέροχα, πολυτελή σύνολα Yves Saint Laurent από τη γκαρνταρόμπα της Κατρίν Ντενέβ δημοπρατούνται από τον οίκο Christie΄s στη Γαλλία στις αρχές του επόμενου έτους. 

Η δημοπρασία μαρτυρεί τη φιλία δεκαετιών ανάμεσα στον μόδιστρο και την ηθοποιό - που ξεκίνησε όταν η Ντενέβ επέλεξε ένα μακρύ λευκό κρεπ φόρεμα με κόκκινες λεπτομέρειες του Yves Saint Laurent για τη συνάντησή της με τη βασίλισσα της Βρετανίας το 1965 - και συνέχισε σε όλη την καριέρα της να επιλέγει δημιουργίες του σχεδιαστή για μερικούς από τους σημαντικότερους κινηματογραφικούς ρόλους της, όπως στο «Belle de Jour» («Η Ωραία της Ημέρας»).

«Ήμουν μόλις 20 ετών και είχα το προνόμιο να μου παρέχεται πρόσβαση σε αυτόν τον κόσμο της πολυτέλειας, να εκπαιδεύω το μάτι και το γούστο μου δίπλα του. Με έντυσε αρκετές φορές σε ταινίες και πιστεύω ότι η ταινία "Belle de Jour" οφείλει ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας σε εκείνον. Τώρα, αποχωρίζομαι το σπίτι μου στη Νορμανδία όπου κράτησα αυτή τη γκαρνταρόμπα - όχι χωρίς θλίψη - αυτές είναι οι δημιουργίες ενός τόσο ταλαντούχου ανθρώπου που σχεδίασε ενδύματα για να ομορφαίνει ακόμη περισσότερο τις γυναίκες » δήλωσε η ηθοποιός.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου 300 κομμάτια υψηλής ραπτικής που αποτελούν τη συλλογή, φορέματα, κοστούμια και αξεσουάρ, θα πουληθούν στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, στις 24 Ιανουαρίου 2019.

«Έχουμε την τιμή να έχουμε αναλάβει την πώληση της γκαρνταρόμπας της Κατρίν Ντενέβ», δήλωσε ο πρόεδρος του Christie's France.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ