Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει τα πιο περίεργα «trick or treat δάχτυλα» με μόνο 5 υλικά για το Halloween (Βίντεο)

Ξεγελάστε τους φίλους σας με τις συνταγές σας.

Υλικά:

  • 200 γρ. μάρτσιπαν (αμυγδαλόπαστα)
  • 125 γρ. ζαχαρόπαστα πράσινη
  • 4 παστέλια σε στικ
  • 4 αμύγδαλα αποφλοιωμένα, ολόκληρα
  • ½ κ.γ. μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής

 

Εκτέλεση:

  • Χωρίζουμε τη ζαχαρόπαστα σε 4 ίσια κομμάτια περίπου 30 γρ. και το μάρτσιπαν σε 4 ίσα κομμάτια των 50 γρ.
  • Ανοίγουμε τα κομμάτια του μάρτσιπαν με τον πλάστη ή τα χέρια μας σε οβάλ σχήμα.
  • Τοποθετούμε τα στικ στην μέση, αφήνοντας να περισσεύει λίγο στην άκρη.
  • Έπειτα πλάθουμε ελαφρά με τα χέρια προσέχοντας να μην μας σπάσει το στικ και δίνουμε κυλινδρικό σχήμα έτσι ώστε να θυμίζει δάχτυλο.
  • Με τον πλάστη ή με τα χέρια μας, ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα τα κομμάτια της ζαχαρόπαστας.
  • Καλύπτουμε ομοιόμορφα τα μάρτσιπαν μου πλάσαμε πριν.
  • Στις άκρες τοποθετούμε τα αμύγδαλα και έπειτα πιέζουμε ώστε να πάρουν την μορφή νυχιών για τα δάχτυλα.
  • Με μία οδοντογλυφίδα ή με ένα μαχαίρι χαράζουμε γραμμές δημιουργώντας τις κλειδώσεις των δακτύλων.
  • Μπορούμε αν θέλουμε να τα βάψουμε μαύρα με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Trick or Treat?

 

Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ