1948 και οι .... επιβάτες του πλοίου όλοι νεκροί με έκφραση τρόμου στα πρόσωπα - Το μεγαλύτερο ναυτικό θρίλερ στην ιστορία

Όλο το πλήρωμα μαζί με τον καπετάνιο ήταν νεκροί. 

Όλοι μας λίγο έως πολύ έχουμε ακούσει για πλοία-φαντάσματα. Μιλάμε φυσικά για  ιστορίες όπως το Τρίγωνο των Βερμούδων ή παλιούς θρύλους. Πάντως η παρακάτω ιστορία ακροβατεί μεταξύ μύθου και πραγματικότητας. 

Ήταν Φλεβάρης του 1948, όταν από τον ασύρματο του ολλανδικού φορτηγού πλοίου «SS Ourang Medan» που έπλεε κοντά στην Μαλαισία, ακούστηκε το παρακάτω μήνυμα: «Όλο το πλήρωμα μαζί με τον καπετάνιο είναι νεκροί στη γέφυρα του πλοίου. Πεθαίνω». Μόλις είχε ξεκινήσει η πιο τρομακτική -όπως την έχουν αποκαλέσει- ιστορία στα χρονικά των θαλάσσιων εμπορικών μετακινήσεων, η οποία κινείται στα όρια του μύθου και δεν έχει απαντηθεί εάν όλα τα στοιχεία είναι αληθινά...

Το πλήρωμα του Silver Star, ενός από τα δύο πλοία που πλησίασαν στο σημείο, ήρθε μπροστά σε ένα από τα πιο περίεργα περιστατικά. 

Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, οι άντρες του πληρώματος «κείτονταν ανάσκελα, κοιτούσαν τον ήλιο με έκφραση τρόμου, ήταν διπλωμένοι σε περίεργες στάσεις με τα χέρια τους πλεγμένα».

Σύμφωνα με το πλήρωμα, τα θύματα δεν έφεραν κάποιον ορατό τραυματισμό, είχαν ανοιχτά μάτια και μια έκφραση τρόμου ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. 

Καθώς το πλήρωμα του Silver Star εξερευνούσε τα πτώματα ξαφνικά ξεσπάει -απο το πουθενά- μια φωτιά στο κϋττος, αναγκάζοντας το πλήρωμα του Silver Star να το εκκενώσουν, πριν αυτό τελικά βυθιστεί εξαιτίας της φωτιάς.

Ο θρύλος του ολλανδικού «Ourang Medan» γνώρισε τις δικές του δόξες και από την πρώτη στιγμή μια μεγάλη πληθώρα περισσότερο ή λιγότερο πιθανών σεναρίων επιστρατεύτηκαν για να εξηγήσουν το αλλόκοτο μυστήριο. 

Η θερμοκρασία στις Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες ξεπερνούσε τους 40 βαθμούς Κελσίου. Κι όμως από το αμπάρι ερχόταν πολύ έντονο κρύο. Στην αρχή όλοι σκέφτηκαν την μηχανική βλάβη, αλλά ύστερα από ενδελεχή έρευνα, το σενάριο απορρίφθηκε.

Η έρευνα οδήγησε σε μια ανακάλυψη. Το πλοίο μετέφερε παράνομα ένα φορτίο νιτρογλυκερίνης και ένα φορτίο κυανιούχου καλίου. Και τα δυο θα μπορούσαν να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνα αν έρχονταν σε επαφή. Πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι το πλοίο είχε εμπλακεί σε λαθρεμπόριο χημικών ουσιών ή ακόμη και μεταφορά χημικών όπλων. Ήταν συνεπώς ένα «παράνομο» πλοίο που δεν φαινόταν πουθενά. ... με το νερό. Όμως κι αυτό δεν μπορούσε να εξηγήσει τον τρόπο που πέθανε το πλήρωμα. 

Το ολλανδικό φορτηγό πλοίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε δεν βρέθηκαν στοιχεία νηολόγησης του πλοίου, ούτε στοιχεία για το φορτίο ή το ιστορικό των ταξιδιών του.

Καμία θεωρία δεν έχει διατυπωθεί για το περιστατικό, και η υπόθεση παραμένει ακόμα και σήμερα μυστήριο... Τι πραγματικά συνέβη στο πλοίο; 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ