Το Who is Who του Βιτσάι Σριβανταναπράμπα: Ο ιδιοκτήτης της Λέστερ ήταν ο 5ος πλουσιότερος στον κόσμο αλλά το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον (Φωτό)

Ο Ταϊλανδός μεγιστάνας πήγαινε σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του κι έφευγε πάντα με το ελικόπτερο του μετά το τέλος των αγώνων.

Ο θάνατος του Βιτσάι Σριβανταναπράμπα έφερε την θλίψη στο φίλαθλο κοινό της Μ. Βρετανίας και όχι μόνο, βυθίζοντας στο πένθος τον κόσμο της Premier League.

Ο ιδιοκτήτης της Λέστερ έχασε τη ζωή του, έπειτα από τη συντριβή του ελικοπτέρου του στο πάρκινγκ του King Power Stadium,  μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τη Γουέστ Χαμ το Σάββατο (27/10), για τη δέκατη αγωνιστική.

General view as a helicopter lands in the stadium at the end of the match

Το Who is Who του Βιτσάι Σριβανταναπράμπα

Σύμφωνα με το Forbes, ο Βιτσάι Σριβανταναπράμπα ήταν ο πέμπτος πιο πλούσιος Ταϊλανδός στον κόσμο, με την προσωπική του περιουσία να ξεπερνά τα 4,9 δισεκατομμύρια.

Ο ιδιοκτήτης, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής του «King Power International Group» ήταν o βασιλιάς στον χώρο του Duty Free, με τη μεγάλη του αγάπη να είναι το ποδόσφαιρο, όντας ιδιοκτήτης της Λέστερ και της βελγικής Λέουβεν.

Flowers are laid outside the King Power Stadium on Sunday morning

Ο Βιτσάι Σριβανταναπράμπα μπήκε στη Λέστερ το καλοκαίρι του 2010, όταν η θυγατρική της King Power εξαγόρασε από τον Μίλαν Μάνταριτς την αγγλική ομάδα, η οποία βρισκόταν στη δεύτερη κατηγορία.

Ύστερα από τέσσερα χρόνια, οι «Αλεπούδες» επέστρεψαν στην Premier League. Την πρώτη τους χρονιά σώθηκαν οριακά, με τον Ταϊλανδό να κερνά στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν μπύρες σ’ όλους τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο «King Power Stadium».

Το καλοκαίρι του 2015 έφερε στον πάγκο της Λέστερ τον Κλαούντιο Ρανιέρι, τον οποίο δεν είχε και σε μεγάλη εκτίμηση. Πολύ γρήγορα, βέβαια, άλλαξε άποψη, καθώς με τον Ιταλό τεχνικό στον πάγκο της, η αγγλική ομάδα άρχισε να πηγαίνει από νίκη σε νίκη. Κανείς δεν περίμενε τελικά ότι η Λέστερ θα έγραφε ιστορία στο φινάλε της σεζόν. Οι «Αλεπούδες» κατέκτησαν την Premier League, όπως είχε υποσχεθεί ο Σριβανταναπράμπα 5μιση χρόνια νωρίτερα!

Ο Ταϊλανδός μεγιστάνας πήγαινε σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του κι έφευγε πάντα με το ελικόπτερο του μετά το τέλος των αγώνων. Οι επόμενες χρονιές δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακές, άλλα άπαντες αποθέωναν τον Σριβανταναπράμπα.

Τελικά, η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι και 2,5 χρόνια μετά το έπος της Λέστερ, ο 60χρονος έφυγε από τη ζωή, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου του στο πάρκινγκ του King Power Stadium, ύστερα από το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τη Γουέστ Χαμ το Σάββατο (27/10).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ