Μέρκελ τέλος: «Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια για την ηγεσία του CDU» - Παραιτείται και από καγκελάριος;

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία.

Την πρόθεσή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ανακοίνωσε πριν από λίγο η Άγκελα Μέρκελ σε κλειστή συνεδρίαση του Προεδρείου του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών ΜΜΕ.

Η εκλογή Προέδρου του CDU ήταν προγραμματισμένη για το τακτικό Συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια η κυρία Μέρκελ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε επανειλημμένα τονίσει ότι η θέση του Καγκελάριου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτήν του αρχηγού του κόμματος, γεγονός το οποίο δημιουργεί τώρα ερωτηματικά σχετικά με τις προθέσεις της.

Σύμφωνα πάντως με την Bild, πρόθυμος να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρεία του CDU είναι ο πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και παλιός εσωκομματικός αντίπαλος της Καγκελαρίου, Φρίντριχ Μερτς.

 Η Άγκελα Μέρκελ θέλει να παραμείνει καγκελάριος σύμφωνα με πηγές του CDU

Η Άγκελα Μέρκελ θέλει να παραμείνει καγκελάριος της Γερμανίας, παρόλο που δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), δήλωσαν σήμερα πηγές του κόμματος στο DPA.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ