Θωμάς Μυλωνάς: Ο επιχειρηματίας που ξεκίνησε με 4.000€ & σήμερα έχει εταιρεία με έδρα το Άμστερνταμ & πελάτες όπως οι «Puma» & «Fila»

H ιστορία του Θωμά Μυλωνά είναι η απόδειξη του ότι η επιχειρηματικότητα δεν έχει ηλικία και του ότι αν έχεις μέσα σου τη φλόγα για να δημιουργήσεις κάτι δικό σου θα το καταφέρεις.

Ο Θωμάς όχι μόνο δημιούργησε τη δική του εταιρεία, αλλά κατάφερε να την γιγαντώσει και να την εξελίξει σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο.

Ξεκίνησε στα 23 του με την ίδρυση της εταιρείας design «Dot Kite» με μόλις 4.000 ευρώ στην τσέπη και προϋπηρεσία από τα 21 του στη Fila, ως footware designer. Το όλο εγχείρημα έγινε στην Ολλανδία. Ο λόγος είναι προφανής και έχει να κάνει με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας στη χώρα μας, καθώς στο Άμστερνταμ χρειάστηκε ούτε λίγο, ούτε πολύ, περίπου 25 λεπτά για να κάνει έναρξη των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.

Η αναγνώριση δεν άργησε να έρθει αφού το 2007 σε ηλικία μόλις 25 ετών βραβεύτηκε από το αμερικανικό περιοδικό «BusinessWeek» ως ένας από τους καλύτερους νέους επιχειρηματίες της χρονιάς στην Ευρώπη.

Σήμερα, έχει στην ιδιοκτησία του τρεις εταιρίες, κατέχει την εισαγωγική κυρίως ιταλικών κρασιών και ελληνικού ελαιολάδου «Loggia Import» και την επενδυτική «Crux Group», η οποία χρηματοδοτεί καλές νέες ιδέες.

Στο πελατολόγιο του καταγράφονται οι «Puma» και «Fila», η ξενοδοχειακή αλυσίδα «Best Western» και ο αερομεταφορέας «Velvet Airlines».

Κι αν αναρωτιέστε και την αρχή αυτής της ιστορίας; Στα 18 του ο Θωμάς Μυλωνάς ήθελε να σπουδάσει στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ στην Αθήνα, όμως τελικώς πέρασε στην αντίστοιχη σχολή της Κρήτης, κάτι που μετρίασε τη χαρά του.

Έκανε λοιπόν το ταξίδι για να γραφτεί στην σχολή της Κρήτης, ωστόσο η ζωή είχε άλλα σχέδια για τον κι έτσι ο δρόμος του τον έβγαλε στην Ιταλία. Εκεί σπούδασε στο La Sapienza και η εξέλιξή του ήταν γρήγορη.

Σήμερα η εταιρία design «Dot Kite» διατηρεί γραφεία σε Άμστερνταμ, Ρώμη και Αθήνα.

Η συμβουλή του: «Αν θέλεις να αναπτυχθείς, πρέπει να παίξεις μπάλα στο διεθνές γήπεδο».

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Made In Greece στις 27/10.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ