6+1 μοναδικοί προορισμοί για μικρές εκδρομές: Από το Μέτσοβο έως τη Νάουσα

Μεθυστικές ιδέες σε όλη την ορεινή Ελλάδα που δίνουν προτάσεις για φυσιολατρικές και low budget εκδρομές με φόντο την φύση στα καλύτερά της.

Μέτσοβο
 
Χτισμένο αμφιθεατρικά στις καταπράσινες πλαγιές της Πίνδου πάνω από τον Μετσοβίτικο ποταμό, σε υψόμετρο 1.200 μ., το βλάχικο κεφαλοχώρι συνδυάζει οινική κουλτούρα, πληθωρικές γεύσεις και πολιτιστικές διαδρομές.

Νάουσα
 
Μία από τις ομορφότερες πόλεις της Μακεδονίας, στις ανατολικές παρυφές του Βερμίου, με μεγάλη παράδοση στην αμπελουργία και την οινοποιία –και με σημαία το Ξινόμαυρο, που καλλιεργείται στους αμπελώνες της–, διαθέτει σήμερα πολλά επισκέψιμα οινοποιεία, ιδανική αφορμή για εξορμήσεις για τους λάτρεις του κρασιού. 

Δράμα
 
Παρθένα δάση και σπήλαια που όμοιά τους δεν θα βρείτε αλλού στην Ελλάδα, τεχνητές λίμνες κι επιβλητικοί καταρράκτες, διαδρομές σε κάποια από τα πιο δυναμικά οινοποιεία της χώρας, αλλά και κινητικότητα στον ξενοδοχειακό τομέα κάνουν τη Δράμα μια ξεχωριστή επιλογή. 

Γουμένισσα
 
Ο συνδυασμός τοπίου, κρασιού, μακεδονίτικης κουζίνας και φιλοξενίας κάνουν την πόλη με τα όμορφα παραδοσιακά σπίτια, τα άφθονα νερά και τα δείγματα προβιομηχανικής αρχιτεκτονικής ανερχόμενο προορισμό για εναλλακτικές, φυσιολατρικές αποδράσεις. 

Φλώρινα
 
Η παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, οι έξι λίμνες της Φλώρινας, τα επισκέψιμα οινοποιεία και η γαστρονομική κουλτούρα του Αμύνταιου και της Βεγορίτιδας κάνουν την περιοχή έναν από τους πιο δημοφιλής ορεινούς προορισμούς της Μακεδονίας, σύμφωνα με το athinorama.gr.

Νεμέα
 
Ο ξεχωριστός συνδυασμός της οινοποιίας και του σημαντικούς αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Νεμέας κάνουν την περιοχή ιδανική για μια φθινοπωρινή, ακόμη και μονοήμερη εκδρομή, ενώ συνδυάζεται ωραία και με τα ορεινά της Κορινθίας. 

Μαντινεία
 
Από το βραβευμένο νέο μουσείο της Τεγέας, της σημαντικότερης πόλης της Αρκαδίας στην αρχαιότητα, και το εύφορο οροπέδιο της Μαντίνεια με τα πολυβραβευμένα κρασιά αλλά και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, η πύλη της Αρκαδίας έχει το δικό της ενδιαφέρον και αξίζει την προσοχή μας πριν προχωρήσουμε προς το βαρύ πυροβολικό Βυτίνα-Στεμνίτσα-Δημητσάνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ