Πιάστηκε ο 56χρονος φανατικός οπαδός του Τραμπ : Έστελνε δέματα με βόμβες στους αντιπάλους του ειδώλου του (φώτο- βίντεο)

Πρώην στρίπερ, παλαιστής του κατς και με μεγάλο παρελθόν σε βίαιες πράξεις ο αποστολέας των «τρομοπακέτων»

Εξαιρετικά  δραστήριος και πολύ «μαχητικός» ήταν ο άντρας πίσω από τις «τρόμο- επιδρομές» που αναστάτωσαν τις ΗΠΑ. Δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ κατονόμασαν έναν άντρα με το όνομα Σέζαρ Σαγιόκ, 56 ετών, ως δράστη στην υπόθεση με την αποστολή δεμάτων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς

Πολύ πριν ο Σίζαρ Σέιοκ συλληφθεί χθες Παρασκευή επειδή έστειλε αυτοσχέδιες βόμβες σε επικριτές του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, είχε εκδηλώσει εκρήξεις βίαιου θυμού, απειλώντας να βάλει βόμβα σε μια ηλεκτρική εταιρεία , επειδή προσπάθησε να του κόψει το φως και αναρτώντας στο Ίντερνετ «δηλητηριώδεις» επιστολές.  Συνελήφθη από ομοσπονδιακούς πράκτορες των ΗΠΑ έξω από ένα κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων στο Πλαντέισον της Φλόριντα, κοντά το Μαϊάμι, ενώ πάνω από την περιοχή πετούσαν ελικόπτερα.

Το «βιογραφικό» του πρώην παλαιστή του κατς και στρίπερ πολύ πλούσιο: Το 2002 απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες ότι απείλησε να βάλει βόμβα σε μια ηλεκτρική εταιρεία κοινής ωφελείας  λέγοντας στον αντιπρόσωπο της εταιρείας ότι θα είναι «χειρότερα από την 11η Σεπτεμβρίου», σύμφωνα με μια αναφορά της αστυνομίας του Μαϊάμι. Στη διάρκεια των ετών είχε συλληφθεί για οικογενειακή βία, κλοπή και απάτη.

Ανάμεσα στα άλλα Ο Σέιοκ προωθεί καλλιτέχνες, κλείνει συναυλίες και «είναι ιδιοκτήτης κέντρου διασκέδασης», σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, στο οποίο αναφέρεται ως ιδιοκτήτης της εταιρείας International Gold Productions.

Το 2012 κήρυξε πτώχευση στο Μαϊάμι, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Τότε ο Σέιοκ είχε δηλώσει ότι ζει με τη μητέρα του στην πόλη Αβεντούρα στη Φλόριντα και ανέφερε ότι μοναδικά του περιουσιακά στοιχεία ήταν 1.150 δολάρια από επιστροφή φόρου και ένα αυτοκίνητο Chevy Tahoe του 2001.

Οι αρχές κατέσχεσαν επίσης ένα λευκό βαν που ανήκει στον Σέιοκ και του οποίου τα παράθυρα είναι καλυμμένα με αυτοκόλλητα υπέρ του Τραμπ, το σύνθημα «CNN SUCKS» και εικόνες ηγετών του Δημοκρατικού Κόμματος με κόκκινους στόχους σκοποβολής πάνω στα πρόσωπά τους.


 

Ο Σέιοκ ήταν καταχωρισμένος στους εκλογικούς καταλόγους των ΗΠΑ ως ρεπουμπλικανός και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε συχνά επιθέσεις σε προσωπικότητες των Δημοκρατικών.

Ο ύποπτος αναγνωρίσθηκε χάρη σε στοιχεία δακτυλικών αποτυπωμάτων και DNA, όμως ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι προειδοποίησε πως με τη σύλληψη δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι τελειώνει και η απειλή.«Μπορεί να υπάρχουν και άλλα πακέτα στον δρόμο», δήλωσε ο Ρέι.

Μια πηγή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου είπε στο Reuters πως οι αρχές ερευνούν αν είναι αναμειγμένα και άλλα πρόσωπα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες συλλήψεις.

 

 

Δεν ήθελε να… βλάψει κανέναν

Σύμφωνα με το CNN, ο Σέιοκ είπε στους ανακριτές πως οι βόμβες δεν επρόκειτο να τραυματίσουν κανέναν και πως δεν ήθελε να τραυματισθεί κανένας.

«Η μητέρα του και οι αδελφές του τον έσπρωχναν επί δεκαετίες να συμβουλευθεί έναν ειδικό. Πάντα αρνούνταν», δήλωσε στο CNN ο δικηγόρος της οικογένειας Σέιοκ, ο Ρον Λόουι. «Ο Τραμπ έχει απήχηση στους περιθωριακούς αυτού του είδους», πρόσθεσε. Δεν θα εκπλαγώ αν οι βόμβες είναι τόσο κακοφτιαγμένες ώστε να μην μπορούσαν να λειτουργήσουν ποτέ.Μου φαίνεται πως δεν έχει τις διανοητικές ικανότητες για να σχεδιάσει μια τέτοια συνωμοσία».

Τα αποτυπώματα και οι κατηγορίες

Ο Ρέι είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι δακτυλικά αποτυπώματα σε ένα από τα δύο πακέτα που εστάλησαν στη Δημοκρατική βουλευτή του Λος Άντζελες Μαξίν Ουότερς ανήκαν στον Σέιοκ. Στη μήνυση αναφέρεται επίσης ότι είναι «πιθανόν» δείγματα DNA που ελήφθησαν από δύο από τις βόμβες, να συνδέονται με δείγμα που είχε ληφθεί προηγουμένως από τον Σέιοκ.

Οι βόμβες αύξησαν τις εντάσεις στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, στις οποίες οι Δημοκρατικοί δίνουν μάχη για να πάρουν τον έλεγχο του Κογκρέσου που τώρα έχει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Ντόναλντ Τραμπ.

 

 

Ο Σέιοκ αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, που περιλαμβάνουν μεταφορά εκρηκτικών από μια Πολιτεία σε άλλη και παράνομη αποστολή τους με ταχυδρομείο, διατύπωση απειλής εναντίον ενός πρώην προέδρου, διατύπωση απειλών μέσω διαπολιτειακής επικοινωνίας και επίθεση σε ομοσπονδιακούς αξιωματικούς.

Συνολικά έως τώρα ο δράστης έστειλε 12 επιβεβαιωμένα τρομοδέματα, ενώ ένα ακόμα είναι υπό διερεύνηση. Ανάμεσα στους παραλήπτες ήταν ο Τζορτζ Σόρος, το ζεύγος Ομπάμα, το ζεύγος Κλιντον και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.  

Αν καταδικασθεί για όλες τις κατηγορίες, στον Σέιοκ μπορεί να επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως 48 ετών, δήλωσαν αξιωματούχοι. Αναμένεται να κρατηθεί στο Ομοσπονδιακό Κέντρο Κράτησης στο κέντρο του Μαϊάμι και να εμφανιστεί ενώπιον δικαστή τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον πρώην βοηθό εισαγγελέα Ντέιβιν Ουάινστιν.

"Τέτοιου είδους πράξεις είναι ειδεχθείς και δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας", τόνισε ο Τραμπ.

"Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εδραιωθεί η πολιτική βία", πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προτού δεσμευθεί να την σταματήσει. "Οι Αμερικανοί πρέπει να ενωθούν, να δείξουν στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι", υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Φωτογραφίες Reuters

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ