Στο πνεύμα των ημερών ο Άκης Πετρετζίκης : Φτιάχνει επική Πίτα Ελληνική σημαία (βίντεο)

Για την 28η Οκτωβρίου και όχι μόνο - Θα σας ενθουσιάσει

Συστατικά
Για τη ζύμη

850 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. σπορέλαιο
100 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
1 κ.γ. ρίγανη ξερή

Για τη γέμιση

400 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. άνηθο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση

500 γρ. φέτα
300 γρ. ντοματίνια
½ αγγούρι
100 γρ. ελιές

Για το σερβίρισμα

ρίγανη ξερή και φρέσκια
βασιλικό
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, το ξίδι και τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη. Συνεχίζουμε πλάθοντας με τα χέρια μας μέχρι να δέσει η ζύμη.
Απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί 32x25 εκ. και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, πιπέρι, αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της βάσης.

Για τη σύνθεση

Σχηματίζουμε τις άσπρες γραμμές με τη φέτα.
Ανάμεσα από τις 5 λωρίδες βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το αγγούρι κομμένο σε τέταρτα και τις ελιές.
Σερβίρουμε με ρίγανη, βασιλικό και ελαιόλαδο.

 

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ