Αυτά είναι τα πραγματικά οφέλη της υψηλής αυτοεκτίμησης!

Φαντάσου μια πρόκληση. Είσαι στην άκρη ενός βουνού και θέλεις να πηδήξεις στον απέναντι λόφο, ενώ από κάτω απλώνονται μυτερά βράχια και ένα ορμητικό ποτάμι.

Έχεις προπονηθεί χρόνια για τέτοια άλματα, ίσως και για ακόμα πιο δύσκολα. Εσύ όμως διστάζεις. Κι αν κάτι πάει στραβά; Αν δεν έχεις την απαραίτητη επιτάχυνση; Εάν δεν τα καταφέρεις; Θα σκοτωθείς!

Το παραπάνω παράδειγμα είναι μια μικρή παραβολή. Ο απέναντι λόφος είναι όσα θέλεις να κατακτήσεις. Σχέσεις, εργασία, χρήματα. Ο γκρεμός είναι οι ανασφάλειές σου. Και ο θάνατος η αποτυχία σου.  Μπορείς τώρα να φανταστείς, ποια είναι η επιτάχυνση που μας προσδίδει τη σιγουριά του εγχειρήματος; Λέγεται αυτοεκτίμηση, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.

Η αυτοεκτίμηση έχει την ικανότητα να επιβάλλεται στους φόβους και τις ανασφάλειές μας. Μας επιτρέπει να δούμε την «προετοιμασία» και την «προπόνηση» που έχουμε χτίσει, δηλαδή μας πείθει να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας. Χωρίς αυτοεκτίμηση κανένα άλμα δεν είναι εφικτό.

Η αυτοεκτίμηση λοιπόν είναι προσόν – για όλους. Μας προσφέρει πολλά κέρδη, όχι μόνο ψυχολογικά, αλλά και σωματικά μέχρι και υλικά. Στο μυαλό μας μπορούμε να στοιχίσουμε ορισμένα από αυτά · τα συνειδητοποιούμε όμως;

 Ας  δούμε μαζί, ποια είναι τα πραγματικά οφέλη που καρπώνεται ένας άνθρωπος με υψηλή εκτίμηση στον εαυτό του:

  • Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, η υψηλή αυτοεκτίμηση συμβάλλει στη διεκδίκηση υψηλότερου μισθού! Συγκεκριμένα, επαγγελματίες με χαμηλή αυτοεκτίμηση μέσης ηλικίας και κοινωνικής κάστας, βρέθηκαν με 28,000 δολάρια λιγότερα στον ετήσιο μισθό τους, συγκριτικά με συνομήλικούς τους με πίστη στον εαυτό τους.
  • Η υψηλή αυτοεκτίμηση βοηθά στο να προμοτάρεις τις δυνατότητές σου καλύτερα και σου κατοχυρώνει χώρο στις πρώτες θέσεις.
  • Εξασφαλίζει την ωριμότερη και ευκολότερη λήψη αποφάσεων καθώς και την εύρεση λύσης σε κάθε πρόβλημα.
  • Σου προσφέρει σιγουριά σε σκέψεις ρίσκου, σε τρελά όνειρα, σε μεγαλεπήβολα σχέδια.
  • Σου προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες να ηγηθείς παρά να ακολουθήσεις κάποιον άλλον.
  • Σου επιτρέπει να εκτιμάς την κρίση σου και τα χαρίσματά σου, να ξέρεις τα λάθη σου και τα όριά σου.
  • Σε κάνει αισθητό και σημαντικό στα μάτια του Διευθυντή σου.
  • Σε κάνει ποθητό στα μάτια του συντρόφου σου: απομακρύνεις χάρη στην αυτοεκτίμησή σου φόβους και ανασφάλειες που καταπλακώνουν τα συναισθήματα της αποδοχής και της αγάπης.
  • Σε γλυτώνει από ψυχοσωματικά προβλήματα όπως ταχυπαλμίες, εφιδρώσεις, πονοκεφάλους και κολικούς, που προκαλούνται μεταξύ άλλων από φόβους προσωπικής ανεπάρκειας, αποτυχίας ή προδοσίας.
  • Παίρνεις την επιβεβαίωση που έχεις ανάγκη από τον εαυτό σου και από κανέναν άλλον.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ