Σαν σήμερα γεννήθηκε η Marilyn Monroe! Αυτά είναι επτά μαθήματα ομορφιάς που πήραμε από την θρυλική star

Τα κατάξανθα μαλλιά, τα κόκκινα χείλη, οι τεράστιες βλεφαρίδες και το φωτεινό δέρμα της Marilyn Monroe είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που την έκαναν θρύλο.

Τα κατάξανθα μαλλιά, τα κόκκινα χείλη, οι τεράστιες βλεφαρίδες και το φωτεινό δέρμα της Marilyn Monroe είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που την έκαναν θρύλο.

Η Θρυλική star γεννήθηκε σαν σήμερα την πρώτη Ιουνίου του 1926 και αν ζούσε ακόμα θα έκλεινε τα 95. Δυστυχώς η ίδια είχε ένα άδοξο τέλος, ωστόσο μας άφησε παρακαταθήκη τις ταινίες της, την αισθητική της καθώς και μερικά μαθήματα ομορφιάς.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά ποια είναι αυτά:

1. Η αντανάκλαση του φωτός

To πρόσωπο της Μέριλιν έδειχνε πάντα φωτισμένο εσωτερικά. Η ίδια εκμυστηρεύτηκε σε ανύποπτο χρόνο ότι το μυστικό της ήταν το απαλό χνούδι που είχε στα ζυγωματικά το οποίο δεν αφαίρεσε ποτέ ακόμα κι όταν κατάλαβε ότι τα φώτα στις ταινίες και τις φωτογραφήσεις το έδειχνε ακόμα πιο έντονο. Θεωρούσε ότι αυτή η λεπτομέρεια αποτελεί μέρος της γοητείας της.

2. Ενυδάτωση

Η Μέριλιν φρόντιζε σχολαστικά την υπέροχη επιδερμίδα της αφού γνώριζε ότι αποτελούσε μέρος της επιτυχίας της. Ενυδάτωνε πρωί και βράδυ το δέρμα της με προιόντα του εμπορίου και όχι ιδιαίτερες φόρμουλες φτιαγμένες μόνο για εκείνη όπως ακουγόταν για άλλες stars της εποχής.

3. Το eye liner

Έδινε έμφαση στα βαριά βλέφαρά της με γενναίες δόσεις eye liner. Καφέ και μαύρο eyeliner υπήρχε πάντα στο νεσεσέρ της ώστε να το διορθώνει αν και όποτε χρειαζόταν.

Δείτε επίσης: Πριν γίνει διάσημη η Μέριλιν Μονρόε έπαιρνε 10 δολάρια την ώρα για να ποζάρει για pin up φωτογράφο - Δείτε τις υπέροχες vintage φώτο

4. Ψεύτικες βλεφαρίδες

To 1999 στον οίκο Christie's δημοπρατήθηκε το νεσεσέρ της Μέριλιν για 1 εκατομμύριο δολλάρια. Μέσα υπήρχαν φυσικά και οι αγαπημένες της ψεύτικες βλεφαρίδες. Δεν τις αποχωρίζόταν ποτέ ακόμα κι αν ήταν μόνη στο σπίτι. Αλλωστε η γοητεία του βλέμματός της οφειλόταν κατά ένα μεγάλο ποσοστό σε αυτό το μικρό μυστικό της.

5. Το σχήμα των φρυδιών

Η Μέριλιν φρόντιζε το σχήμα τον φρυδιών της αφού γνώριζε ότι η σωστή καμπύλη κολακεύει όχι μόνο το σχήμα των ματιών αλλά και ολόκληρο το πρόσωπο.

Δείτε επίσης: Vintage story: Μέριλιν Μονρόε – Άρθουρ Μίλερ: "Δεσμεύομαι να σε κάνω πάντα να χαμογελάς- Παντρέψου με σήμερα, μικρή» (ΦΩΤΟ)

6. Η σωστή απόχρωση του κόκκινου κραγιόν

H Μέριλιν ήταν όμορφη στα ροζ αλλά αυτό που την έκανε ακόμα πιο γοητευτική και απογείωνε τη εκρηκτική θηλυκότητα της ήταν το κόκκινο κραγιόν. Γνώριζε την απόχρωση που της ταίριαζε και δεν την αποχωρίστηκε ποτέ.

Δείτε επίσης: Η Μέριλιν Μονρόε έτρωγε το πιο περίεργο πρωινό που έχουμε ακούσει - Θα εκπλαγείτε (φωτό)

7. 5 σταγόνες Chanel No 5

Όταν ρωτήθηκε τι φοράει στον ύπνο της είπε: 5 σταγόνες Chanel No 5. Επίσης έριχνε μερικές σταγόνες του ίδιου αρώματος στην μπανιέρα της.

*το κείμενο αναδημοσιεύτηκε με αφρομή την επέτειο γέννησης της Marilyn Monroe.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ