4 σημάδια ότι είσαι ανασφαλής στην σχέση σου!

Είναι απόλυτα φυσικό να θες να ξέρεις που οδεύει η σχέση σου με έναν άνθρωπο οπότε είναι καλό να συζητήσεις για ένα τέτοιο θέμα με το αγόρι σου. 

Πολλές σχέσεις καταλήγουν στον χωρισμό λόγω της ανασφάλειας του ενός ή του άλλου. Αν αναγνωρίζεις πως εσύ είσαι η ανασφαλής στην σχέση σου θα βλέπεις ένα μοτίβο να επαναλαμβάνεται. Αρκετοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως αυτή την εξάρτηση την έχουν όσοι άνθρωποι δεν αγαπήθηκαν αρκετά ως παιδιά.

Διάφοροι ειδικοί όμως πιστεύουν πως μία τέτοια κατάσταση δημιουργείται και από τραυματικές σχέσεις που έχουμε ως ενήλικες. Είτε ισχύει το ένα είτε το άλλο, υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι έχεις ανασφάλεια και αυτό έχει κόστος στις εpωτικές σου σχέσεις, και το ediva.gr στα παρουσιάζει.

Σημάδια πως έχεις ανασφάλεια στις σχέσεις σου!

Δεν μπορείς να ηρεμήσεις τον εαυτό σου

kopela kathetai monh

Κάθε φορά που το αγόρι σου δεν επικοινωνεί μαζί σου και δεν ξέρεις που βρίσκεται, αγχώνεσαι. Το μυαλό σου παίρνει στροφές και φτιάχνεις ιστορίες για το τι κάνει και με ποια παρέα είναι. Ουσιαστικά πιστεύεις ότι δεν ενδιαφέρεται για εσένα ότι κι αν πραγματικά συμβαίνει. Αυτές τις σκέψεις ούτε τις ελέγχεις ούτε μπορείς να ηρεμήσεις τον εαυτό σου. Είναι ένα σημάδι πως είσαι ανασφαλής στην σχέση σου και πρέπει να βρεις τρόπους για να έχεις αυτοέλεγχο. Τον χωρίζεις συνεχώς

zeygari me problhmata

Κλασσικό σημάδι ανασφάλειας σε μία σχέση είναι η έλλειψη σταθερότητας. Ακόμα κι αν αγαπάς τον άλλο δεν κρατιέσαι από το να χωρίσεις χωρίς σοβαρούς λόγους και να τα βρίσκεις συνεχώς. Μία τέτοια συμπεριφορά δεν είναι υγιής και σίγουρα δεν καταλήγει καλά μία τέτοια σχέση. Ακόμα κι αν τα βρίσκετε με το αγόρι σου η ουσία του προβλήματος δεν λύνεται. Απλώς με αυτόν τον τρόπο καθησυχάζεις τον εαυτό σου από το άγχος του χωρισμού. Δες επίσης 

Νιώθεις μόνη

kopela sthn agkalia antra

Όταν έχεις σχέση με έναν άνθρωπο δεν είναι συνηθισμένο να αισθάνεσαι μόνη. Ακόμα κι αν προσπαθείς να έχεις περισσότερη επαφή αν αισθάνεσαι πως δεν σε καταλαβαίνει ο σύντροφος σου μπορεί να οφείλεται στο ότι είσαι ανασφαλής στην σχέση σου. Όμως οι σχέσεις χρειάζονται συνεχή προσπάθεια και επικοινωνία για να λειτουργούν σωστά.

Διαλέγεις τα λάθος άτομα

zeygari agkaliazetai

Σημάδι ανασφάλειας είναι και οι επιλογές μας σε συντρόφους. Συχνά οι γυναίκες που νιώθουν έτσι επιλέγουν άτομα που τις κρατούν ανασφαλείς. Είτε δεν μιλούν για τα συναισθήματα τους, είτε δεν βλέπουν άμεσα μία δέσμευση κάτι που κάνει την ανασφάλεια μεγαλύτερη. Είναι απόλυτα φυσικό να θες να ξέρεις που οδεύει η σχέση σου με έναν άνθρωπο οπότε είναι καλό να συζητήσεις για ένα τέτοιο θέμα με το αγόρι σου. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ