Βρώμη: Ένας πολύτιμος σύμμαχος στη διατροφή για την υψηλή χοληστερόλη

Ποια τρόφιμα είναι πλούσια σε βρώμη.

Η βρώμη είναι αναμφισβήτητα μία από τις πρώτες τροφές που έρχονται στο μυαλό μας όταν γίνεται λόγος για υγιεινή διατροφή.

Ασφαλώς και όχι άδικα, μιας και η βρώμη έχει μια σειρά από σημαντικά οφέλη στην υγεία, όπως το ότι περιέχει διαλυτές φυτικές ίνες που βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και επιβραδύνουν την πέψη παρατείνοντας την απορρόφηση των υδατανθράκων.

Η υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών μπορεί επίσης να συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης του αίματος, στην καλή λειτουργία της πέψης και την καλή λειτουργία του εντέρου.

Με ποιον τρόπο μπορούμε να εντάξουμε τη βρώμη στην καθημερινή διατροφή μας όλοι εμείς που αποζητούμε την απόλαυση στο πλαίσιο μίας υγιεινής διατροφής;

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα με βρώμη τα οποία μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή ώστε να αποκομίσουμε τα οφέλη της βρώμης.

Η ακατέργαστη βρώμη, σύμφωνα με τον διαιτολόγο-διατροφολόγο Βασίλειο Κατσίλα στο diatrofi.gr, αποτελεί την κλασική επιλογή για ένα δυναμωτικό πρωινό ή ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα.

Για όσους, ωστόσο, επιθυμούν να έχουν μαζί τους κάθε ώρα της ημέρας ένα ελαφρύ, υγιεινό και σίγουρα απολαυστικό σνακ, μια πολύ ωραία πρόταση είναι τα Πτι Μπερ με βρώμη, που έχουν λίγες θερμίδες (μόλις 32 θερμίδες ανά μπισκότο).

Μπορούμε να τα απολαύσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: από σκέτα μέχρι με γιαούρτι, με μέλι ή ακόμα και ως συνοδευτικό σε διάφορα ροφήματα και χυμούς.

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ