Γραβιέρα με κάνναβη, μπούκοβο, πάπρικα, κουρκουμά ή κάρυ αλλά και μαύρη τρούφα (Φωτό)

Παράγονται σε συνεργασία με ένα τυροκομείο στην ορεινή Αργολίδα.

Το νέο προϊόν του Tseligas Delicatessen, η γραβιέρα με σπόρους κάνναβης, ήταν η αφορμή για να γνωρίσουμε μια σειρά από ξεχωριστές γραβιέρες με την ετικέτα «Τσίλιγκο», που παράγονται σε συνεργασία με ένα τυροκομείο στην ορεινή Αργολίδα. Δοκιμάσαμε γραβιέρα με καπνιστή πάπρικα, με μπούκοβο, με θυμάρι και πιπέρι, αλλά και με μαύρη τρούφα, με κάρυ και με κουρκουμά.

Όλες, έχουν το ίδιο τυρί ως βάση, μια γραβιέρα από 90% πρόβειο και 10% κατσικίσιο γάλα από ζώα της ορεινής Αργολίδας, όπου βρίσκεται και το τυροκομείο. Η γραβιέρα στη συνέχεια ωριμάζει για 6-7 μήνες και είναι διαθέσιμη είτε σκέτη, είτε με 8 διαφορετικές προσμείξεις μπαχαρικών ή αρωματικών φυτών, ενώ υπάρχει και σκέτη πιο πικάντικη, ωρίμανσης που φτάνει τους 12 μήνες. 

Γραβιέρα με θυμάρι και πιπέρι

Γραβιέρα με θυμάρι και πιπέρι

Ξεχωρίσαμε -όπως αναφέρει η Εύη Σκλατινιώτη στο athinorama.gr- εκείνη με το θυμάρι και το πιπέρι για την έντονη αίσθηση, κυρίως του θυμαριού, εκείνη με το μπούκοβο που είχε διακριτικό το μπαχαρικό και μια σχετικά ελαφριά κάψα στο τελείωμα, ενώ μας άρεσαν και αυτές με τον κουρκουμά και με το κάρυ, για τα διακριτά τους μπαχαρικά. Καλή ισορροπία μεταξύ τυριού και πρόσθετης γεύσης είχε και αυτή με την τρούφα, ενώ η εκδοχή με την πάπρικα ήταν πιο ήπια. Η κάνναβη είναι σχεδόν ουδέτερη γευστικά, ωστόσο συνολικά το τυρί έχει ελαφρώς πικάντικη και αλμυρή γεύση. Υπάρχει, ακόμα, και μία με τρία διαφορετικά πιπέρια (τρικολόρ).

Γραβιέρα με μπούκοβο

Γραβιέρα με μπούκοβο

Το Tseligas Delicatessen είναι ένα παντοπωλείο που βρίσκεται στο Κερατσίνι από το 1982, με περισσότερη ειδίκευση στα τυριά και στα αλλαντικά, ενώ διαθέτει και μια σειρά από προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών. Πριν από τρία περίπου χρόνια ξεκίνησαν να παράγουν τις συγκεκριμένες γραβιέρες, σε συνεργασία με ένα τυροκομείο στην ορεινή Αργολίδα.

Έτσι, ξεκίνησε η σειρά «Τσίλιγκο», με τελευταίο της προϊόν τη γραβιέρα με σπόρους κάνναβης, που κυκλοφόρησε στο εμπόριο πριν περίπου τρεις μήνες. Πλέον, τα προϊόντα αυτά, εκτός από το φυσικό κατάστημα στο Κερατσίνι, μπορούμε να τα βρούμε και από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα στο http://www.tseligas-delicatessen.com/ καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα συνεργάζονται με τον Μιράν (κέντρο Αθήνας και Ρέντη), καθώς και με τον Οννίκ (Ρέντη).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ