Θρίαμβος για τον Στέφανο Τσιτσιπά στη Στοκχόλμη - Ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος είναι δικός του! (βίντεο)

Ο  Στέφανος Τσιτσιπάς  με αυτή τη νίκη έγινε  ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία που πανηγυρίζει τρόπαιο της ATP, χωρίς μάλιστα να δεχτεί ιδιαίτερη πίεση από τον αντίπαλο του

Σε Έλληνα Θεό του τένις εξελίσσεται ο Στέφανος Τσίτσιπας. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας (νο 16 στον κόσμο) επιβλήθηκε με 2-0 (6-4, 6-4) σετ του Έρνεστς Γκούλμπις στον τελικό του Stockholm Open και κατέκτησε το τρόπαιο.

 

 

Η 43η του νίκη σε αγώνες ATP είναι γεγονός και είναι ιστορική! Έχασε δυο τελικούς σε Βαρκελώνη (ATP 500) και Καναδά (ATP 1000), αλλά στη Στοκχόλμη ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα κατάφερε και σήκωσε την πρώτη του κούπα!

 

 

Χρειάστηκαν μόνο 81 λεπτά για να νικήσει τον Έρνεστς Γκούλμπις (νο 109 στον κόσμο) -στην πρώτη τους αναμέτρηση και να μας κάνει υπερήφανους.

 

 

Ο  Στέφανος Τσιτσιπάς  με αυτή τη νίκη έγινε  ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία που πανηγυρίζει τρόπαιο της ATP, στην ιστορία της open era  χωρίς μάλιστα να δεχτεί ιδιαίτερη πίεση από τον αντίπαλο του.

 

 

Για τον 20χρονο Τσιτσιπά ο σημερινός τελικός ήταν ο τρίτος του φετινός στο ATP tour μετά τη Βαρκελόνη και το Τορόντο και ο πρώτος που δεν είχε αντίπαλο τον Ράφαελ Ναδάλ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ