Καριέρα μετά το παιδί: 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

5 πράγματα που συμβαίνουν στην καριέρα σου αφότου κάνεις παιδιά.

Το ονειρεύτηκες, το περίμενες, το απέκτησες! Τώρα έχεις το δικό σου παιδί. Ένα νέο μέλος στην οικογένεια, όμως, αλλάζει τη ζωή σου. Την αλλάζει και εντός σπιτιού και εκτός. Όπως είναι φυσιολογικό, θα επηρεάσει και την καριέρα σου

Από την Μαρία Μαρκουλιδάκη και το katerinatsemperlidou.gr.

  1. Το μυαλό σου θα είναι στο σπίτι.

Αναπόφευκτα το μυαλό σου θα είναι στα παιδιά σου. Τί κάνουν τώρα, μήπως σε ζητάνε, είναι καλά; Ίσως, τον πρώτο καιρό να δυσκολευτείς να συγκεντρωθείς.

  1. Αισθάνεσαι ενοχές.

Αισθάνεσαι ενοχές, επειδή λείπεις και δεν αφιερώνεις πολύ χρόνο στις ανάγκες των παιδιών σου. Νιώθεις πως μεγαλώνουν και δεν είσαι συνέχεια κοντά τους. Κι αυτό σε βάζει σε δεύτερες σκέψεις για την καριέρα σου.

  1. Μπορεί να θες να αλλάξεις δουλειά.

Μπορεί να θέλεις μια διαφορετική δουλειά και αυτό δεν είναι παράλογο. Πλέον έχεις παιδιά να φροντίσεις και μπορεί να θέλεις να κερδίσεις περισσότερα χρήματα ή να θες να λείπεις λιγότερο από το σπίτι. Το ωράριο σου μπορεί να μην είναι σταθερό ή τα χρήματα λίγα. Καθυστέρηση στις πληρωμές ή υποχρεωτικές υπερωρίες, ενδεχομένως να σε κάνουν να θες να σταματήσεις αυτή τη δουλειά.

  1. Αλλαγή συμπεριφοράς από τους συναδέλφους.

Τα καλύτερα σενάρια είναι εκείνα όπου οι εταιρείες και οι εργοδότες παρέχουν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Αυτό σημαίνει κατανόηση όταν θα πρέπει να λείψεις, γιατί το παιδί είναι άρρωστο ή όταν θα πρέπει να έχεις σπαστό ωράριο λόγω θηλασμού. Ωστόσο, δεν είναι συνήθως ρόδινα τα πράγματα. Οι περισσότεροι εργοδότες γίνονται καχύποπτοι με την απόκτηση παιδιών, καθώς θεωρούν ότι σε αποσυντονίζουν από τη δουλειά σου.

  1. Η δουλειά σου είναι η διέξοδός σου.

Μερικοί γονείς, περιμένουν πώς και πώς να πάνε στη δουλειά τους, για να ξεφύγουν από τις πολλές υποχρεώσεις του σπιτιού. Εκεί, λοιπόν, που περίμενες το Σαββατοκύριακο για να ξεκουραστείς, τώρα περιμένεις τη Δευτέρα, να πας στη δουλειά να ξελαμπικάρεις.

Φωτό από: Cria que o filho é teu

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ