Έτοιμοι για το πρώτο τους υπεραντλαντικό ταξίδι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν - Τι πρέπει οπωσδήποτε να μάθουν πριν φύγουν; (φώτο)

Υπάρχουν κάποια πράγματα που οφείλουν να γνωρίζουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας πριν επισκέφτουν μια χώρα

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι έτοιμοι να κάνουν το πρώτο τους μεγάλο ταξίδι ως βασιλικό ζευγάρι. Το ταξίδι που θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, θα διαρκέσει 16 μέρες και περιλαμβάνει 76 σταθμούς. Ο Χάρι και η Μέγκαν θα  ταξιδέψουν στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, καθώς και στα  νησιά Φίτζι και το Βασίλειο της Τόνγκα.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Το βασιλικό ζευγάρι πρέπει να μάθει μερικά σημαντικά πράγματα πριν ξεκινήσει για το ταξίδι του. Σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας μαθαίνουν να χαιρετούν τους εκπροσώπους της χώρας που θα συναντήσουν στην μητρική τους γλώσσα πριν φτάσουν εκεί σύμφωνα με όσα αναφέρει η express.co.

Αυτό δείχνει την εκτίμηση του τοπικού πολιτισμού και ότι ο βασιλικός επισκέπτης σέβεται τη γλώσσα του προορισμού στον οποίο βρίσκεται . Ο Myka Meier, ιδρυτής του εθιμοτυπικού  του Μπόμοντ  εξήγησε στο Readers Digest: "Είναι το σωστό  σύμφωνα με το πρωτόκολλο να γνωρίζετε και να  εφαρμόσετε τα έθιμα  και τον πολιτισμό και να μιλάτε τη γλώσσα  της χώρας  που επισκέπτεστε, για να δείξετε σεβασμό, έτσι ώστε ο βασιλιάς να δείξει ότι ξέρει να κάνει την καλύτερη πρώτη εντύπωση".

Η Μέγκαν ακούστηκε να μιλάει φιλιππινέζικα σε έναν άνθρωπο από το κοινό μιας ομιλίας της  στο Εδιμβούργο ενώ ο Πρίγκιπας Χάρι μόνο ξέρει αγγλικά. Επίσης η Μέγκαν κατά τη διάρκεια μιας επίκσεψης που έκανε μόνη της στους Μάορι στη Νέα Ζηλανδία τον περασμένο μήνα, ακολούθησε τον παραδοσιακό τους χαιρετισμό που είναι να τρίβουν τις μύτες τους.

 

Ποιες ξένες γλώσσες μιλάνε στο παλάτι;

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι γνωστό ότι μιλάει γαλλικά, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος  μιλάει γαλλικά, γερμανικά και κάποια ουαλικά.

Η Κέιτ Μίντλετον έμαθε Ιταλικά , ενώ μπορεί να υπερηφανεύεται για τα παιδιά της, τον Πρίγκιπα Τζορτζ και την Πριγκίπισσα Σάρλοτ, που μαθαίνουν ισπανικά από την νταντά τους

Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ  μιλάει γαλλικά

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο κοινός τυπικός  χαιρετισμός είναι μια χειραψία όταν πρόκειται  για μια επίσημη συνάντηση ή μια αγκαλιά όταν πρόκειται για  μια άτυπη συνάντηση .

Στην Ευρώπη, πολλοί επιλέγουν το φιλί είτε στο ένα είτε και στα δύο μάγουλα.

Το ταξίδι της Μέγκαν και του Χάρι

Ο Μέγκαν και ο Χάρι  στη διάρκεια του ταξιδιού τους θα επισκεφτούν εμβληματικά αξιοθέατα όπως η Όπερα του Σίδνεϊ, την  παραλία Bondi και το μουσείο πολέμου του Ώκλαντ .

Ο Χάρι ήταν και  στο παρελθόν στην Αυστραλία, έχοντας περάσει μέρος του χρόνου του  σε ένα ράντσο στην ύπαιθρο.

Το ταξίδι θα συμπέσει με τα παιχνίδια Invictus στο Σίδνεϊ, τα οποία ο Χάρι ξεκίνησε το 2014.

Η Μέγκαν ταξίδεψε στη  Νέα Ζηλανδία χρόνια πριν συναντήσει τον σύζυγό της.

Το ταξίδι της  περιγήθηκε σε όλο το νησί, χρησιμοποιώντας ένα φορτηγάκι για να εξερευνήσει το έδαφος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ