Σαν Pulp Fiction: Τεμάχισαν με πριόνι τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι - Πήγε να πάρει άδεια γάμου στο προξενείο

Η τουρκική τηλεόραση προέβαλε βίντεο από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που δείχνουν τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι να εισέρχεται στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο 24 TV έδειξε έναν άνδρα που μοιάζει με τον Κασόγκι να μπαίνει στο προξενείο στις 13:14 στις 2 Οκτωβρίου. Ένα μαύρο βαν είναι παρκαρισμένο κοντά στο προξενείο.

Στα πλάνα που ακολουθούν εμφανίζεται ένα βαν να εισέρχεται στους χώρους του προξενείου και να φεύγει από εκεί στις 15:08, σύμφωνα με το 24 TV και αργότερα να εισέρχεται στην παρακείμενη οικία του προξένου.

Ένα μαύρο βαν φεύγει από το προξενείο την ημέρα της εξαφάνισης του Κασόγκι – Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εφημερίδας Aksam, τον Μουράτ Κελκιτλίογλου, είναι "βέβαιο" ότι ο Κασόγκι μεταφέρθηκε μέσα σε αυτό το φορτηγάκι νεκρός ή ζωντανός. Ο Κασόγκι εισήλθε στο προξενείο στις 2 Οκτωβρίου και έκτοτε αγνοείται.

Τουρκικές πηγές ασφαλείας εκφράζουν φόβους ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε εκεί, αλλά το Ριάντ το διαψεύδει.

Δημοσίευμα των New York Times, επικαλούμενο κορυφαίο αξιωματούχο αναφέρει πως τον Κασόγκι τον δολοφόνησαν και μάλιστα σε διάστημα δυο ωρών από τη στιγμή που μπήκε στο προξενείο, Σαουδάραβες πράκτορες που είχαν ταξιδέψει στην Τουρκία μόνο γι’ αυτό τον σκοπό

Ο ίδιος άνθρωπος, που φυσικά δεν κατονομάζεται, περιέγραψε τη γρήγορη και περίπλοκη επιχείρηση για τη δολοφονία του Κασόγκι. Μια δολοφονία που διατάχθηκε από τα ανώτερα επίπεδα της βασιλικής αυλής της Σαουδικής Αραβίας.

Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA

Κατά τον Τούρκο αξιωματούχο που επικαλούνται οι Times, ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα σε δυο ώρες από τη στιγμή που έφτασε στο προξενείο, από ομάδα Σαουδαράβων πρακτόρων. Οι δολοφόνοι τεμάχισαν το πτώμα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου με ειδικό πριόνι που είχαν μεταφέρει μαζί τους γι’ αυτό το σκοπό!

Σημειώνεται ότι μόλις πριν λίγες ώρες, η εφημερίδα Sabbah έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες 15 υπόπτων για τη δολοφονία του Κασόγκι αλλά και video από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν πως οι Σαουδάραβες πράκτορες έφτασαν στην Τουρκία με πτήση τζετ!

Οι 15 ύποπτοι – Φωτογραφία EPA

Επίσης οπτικό υλικό, που προέβαλε το δίκτυο της Τουρκίας TRT World, δείχνει μια ομάδα ανδρών να περνά τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, να κάνει check-in σε ξενοδοχεία και να φεύγει από τη χώρα.

Ναυλωμένα σαουδαραβικά αεροσκάφη εμφανίζονται να περιμένουν στον διάδρομο προσγείωσης--απογείωσης του αεροδρομίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι συνομίλησε με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας, σε ανώτατα επίπεδα, για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον και ο Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλος και γαμπρός του Τραμπ, επικοινώνησαν με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ζητώντας πληροφορίες για τον Κασόγκι, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με την Τουρκία για να βρουν τι ακριβώς συνέβη και αναζητούν πληροφορίες από το σουνιτικό βασίλειο.

«Απαιτούμε τα πάντα. Θέλουμε να βρούμε τι συμβαίνει», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στους δημοσιογράφους. «Είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση για μας και γι’ αυτόν τον Λευκό Οίκο».

Επίσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δια εκπροσώπου του, ανέφερε ότι εξακολουθεί να μην έχει γνώση για την τύχη του δημοσιογράφου.

Η Washington Post, επικαλούμενο άτομο με γνώση του θέματος, αποκάλυψε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ υπέκλεψαν επικοινωνίες Σαουδαράβων αξιωματούχων που συζητούσαν σχέδιο απαγωγής του Κασόγκι.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ