Τα 13 πιο όμορφα μέρη του κόσμου για να πας το φθινόπωρο - Θα σε μαγέψουν (φώτο)

Τα προτείνουν έμπειροι ταξιδιωτικοί συντάκτες και μάλιστα περιλαμβάνουν την Ελλάδα ανάμεσα τους

Το φθινόπωρο είναι για κάποιους η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψουν. Λιγότερη , ρομαντικό σκηνικό, λιγότερη κίνηση και... καλύτερες τιμές δίνουν τα κίνητρα σε κάποιους να μπουν στο αεροπλάνο για επισκέψεις σε όμορφους προορισμούς. Αν ανήκετε στους  ταξιδιώτες που ανυπομονούν να ανακαλύψουν τις ομορφιές της φθινοπωρινής φύσης σε μέρη γεμάτα μαγεία μην πάρετε τις τελικές σας αποφάσεις πριν διαβάσετε τη λίστα με τα 13 πιο όμορφα μέρη του κόσμου για να επισκεφτεί κανείς το φθινόπωρο. 

Την δημοσίευσε το Forbes με βάση τις εμπειρίες και τις προτάσεις έμπειρων ταξιδιωτικών συντακτών και μάλιστα συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα ανάμεσα τους.

1. Βουαρία - Γερμανία

Την προτείνει ο  Emmett Sparling, φωτογράφος κινηματογράφιστης. Σε αυτό το υπέροχο κρατίδιο θα δείτε τα πιο όμορφα χρώματα του φθινοπώρου. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα όταν αρχίσετε τις περιηγήσεις στα μεσσαιωνικά κάστρα , τις γέφυρες και τις εντυπωσιακές εκκλησίες σε κάθε γωνία.

2. Torres del Paine - Χιλή

 Το προτείνει η Amanda Ho, εκδότης του περιοδικού Electrify Magazine Μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψεις τα μυστήρια της Παταγωνίας με φόντο ένα μαγευτικό τοπίο. Ένα ταξίδι στο Tornes del Paine είναι μια περιπέτεια που δεν θα ξεχάσεις ποτέ.

3. Ιταλία

 Την προτείνει ο Aaron Brimhall, φωτογράφος η οποία ταξίδεψε με αυτοκίνητο από την βόρεια Ιταλία ως την Νάπολη και μαγεύτηκε από το οργιώδες πράσινο και τα θαυμάσια τοπία.

4  Κούσκο και Μάτσου Πίτσου - Περού

Το προτείνει Michelle Halpern, ταξιδιωτικός συντάκτης και φωτογράφος στο LiveLikeitstheWeekend.com. Ένα ταξίδι στο Κούσκο και στο Μάτσου Πίτσου είναι κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να κάνει κάποιος μία φορά στη ζωή του. Φεύγοντας θα έχει πάρει στις αποσκευές του μαγευτικές εικόνες και μοναδικές εμπειρίες.

5. Ελλάδα 

Την προτείνει ο Daniel Schwartz, συντάκτης στο   Fathom. Η Ελλάδα είναι ένα μαγικό μέρος για να πας το φθινόπωρο. Οι τιμές πέφτουν, τα πλήθη των τουριστών αποχωρούν ο καιρός παραμένει ζεστός. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για να εξερευνήσεις τις ομορφιές της και να δοκιμάσεις την ελληνική κουζίνα. Το Πήλιο είναι ένας σούπερ προορισμός για να πας.

6 Νότια Καλιφόρνια

Την προτείνει η  Kiersten Rich από το The Blonde Abroad. Η Καλιφόρνια είναι ένας τέλειος προορισμός όλο το χρόνο αλλά το φθινόπωρο είναι στα καλύτερα της. Μετά τα "Ινδικά καλοκαίρια" με τις υψηλές θερμοκρασίες , τον Οκτώβρη έχει λιγότερο κόσμο στις παραλίες και μαγικά ηλιοβασιλέματα για να απολαύσεις.

7. Μεσογειακή ακτή του Βόρειου Ισραήλ

Την προτείνει ο Ross Belfer, από το Eager Tourist "Ενδεχομένως τα τελευταία σύνορα παρθένων μεσογειακών παραλιών που δεν μαζεύουν πολλούς τουρίστες . Αυτό που κάνει αυτή την περιοχή τόσο ξεχωριστή είναι το γεγονός ότι παρότι μοιάζει μακριά από τον πολιτισμό,  φιλοξενεί θεαματικά εστιατόρια, οινοποιεία, ξενοδοχεία, πολιτιστικές και φυσικές τοποθεσίες που θα κατευνάσουν τις αισθήσεις των πιο απαιτητικών ταξιδιωτών .

8. San Miguel de Allende, Μεξικό

Την προτείνει η  Joanna Riquett, Ιδρυτής της Travel Platform Hayo. «Αυτή είναι η εποχή του χρόνου, όταν οι κεμπάσχουιλ καλύπτουν τους δρόμους με ένα πανέμορφο χρυσό μανδύα, ο καιρός κρατάει σταθερή την ανοιξιάτικη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας με ψυχρά νυχτερινές ώρες και είναι η εποχή που το Μεξικό γιορτάζει την "Ημέρα των Νεκρών. "

9 Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα

Την προτείνει ο Tom Marchant, συνιδρυτής της Bespoke Luxury Travel Company . Ενώ οι καλοκαιρινοί μήνες είναι αναμφίβολα ονειρεμένοι, το Τσάρλεστον το φθινόπωρο είναι καθαρή μαγεία - όπως τα φύλλα πέφτουν, μεγαλώνει η γοητεία της αποικιακής πόλης, προσθέτοντας ζωντάνια στα μυριάδες παστέλ κτίρια και  τα πλακόστρωτα δρομάκια. Ο καιρός είναι απλά τέλειος.

10  Βόρειo Conway, Νιου Χάμσαϊρ


 

Το προτείνει ο  Jess Ann Kirby, travel blogger στο JessAnnKirby.com. "Τα πεσμένα φύλλα και η φύση  στο Βόρειο Conway θα κάνουν τις διαδρομές σας αξέχαστες. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε μερικά από τα πιο όμορφα τοπία στη Νέα Αγγλία χωρίς πλήθη ».

11. Κολομβία

Την προτείνει ο Sinuhe Xavier,Φωτογράφος."Η Κολομβία είναι έτσι κι αλλιώς όμορφη. Το να τη γυρίσεις με μοτοσυκλέτα το φθινόπωρο είναι μια απόλαυση που δεν θα ξεχάσεις ποτέ.

12 Εθνικό Πάρκο Yosemite

Το προτείνει η  Lucie Josma,  από το Miss Jetsetter. Γιατί: "Το Εθνικό Πάρκο Yosemite είναι ένας από τους πιο γραφικούς προορισμούς στους οποίους έχω πάει, και ακόμα μεγαλύτερος ο πλούτος του σε τέλειες δραστηριότητες  που θα σας κρατήσουν ευχάριστα  απασχολημένους για όσο καιρό θέλετε.

 

13 Εθνικό πάρκο Snowdonia - Ουαλία

Το προτείνει ο Jade Broadus, tαξιδιωτικός συγγραφέας και φωτογράφος. Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή να επισκεφτείς την Αγγλία. Οι πόλεις και τα εξοχικά της μέρη προσφέρουν αυτή την εποχή μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ