Good News: «Λίμνη των Κύκνων» χόρεψε η ΕΛΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου (Φωτό)

Ανοιχτή πρόβα της παράστασης σε χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου.

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμμετείχε για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου με μια ανοιχτή πρόβα της Λίμνης των κύκνων σε χορογραφία του Διευθυντή Μπαλέτου Κωνσταντίνου Ρήγου, στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Οι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής άφησαν τις αίθουσες δοκιμών και βγήκαν στην καρδιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Αγορά, για να πραγματοποιήσουν μια μοναδική πρόβα μπροστά στα μάτια εκατοντάδων θεατών. Ο Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος και χορογράφος της Λίμνης των κύκνων, ο οποίος είχε συντονισμό της πρόβας, παρουσίασε τη χορογραφική του προσέγγιση.

els anoikti prova 5

Στην πρόβα παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από όλες τις πράξεις του έργου και το κοινό είχε την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει την διαδικασία της εκμάθησης και της τελειοποίησης της χορογραφίας, αλλά και τον κόπο, την δημιουργική αγωνία και την ένταση των προβών.

els anoikti prova 7 

Η Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου, είναι μια γιορτή της τέχνης του χορού. Κάθε Οκτώβρη τα πιο σημαντικά Μπαλέτα του Πλανήτη, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να πάρει μια γεύση από την απαιτητική ζωή των χορευτών, την αφοσίωσή τους, τις πρόβες και την κοπιώδη προετοιμασία μεγάλων παραγωγών μπαλέτου.

Η ανοιχτή πρόβα πραγματοποιήθηκε σε συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Λίμνη των κύκνων θα παρουσιαστεί από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για οκτώ παραστάσεις, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 29 Δεκεμβρίου 2018.

 

 

els anoikti prova 2

 

els anoikti prova 4

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ