Νίκος Παππάς: Την επόμενη εβδομάδα η επιτροπή για το μαύρο στην ΕΡΤ

Κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ να σεβαστεί τον κόσμο που την παρακολουθεί αναφορικά με τη στάση της στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

«Η επιτροπή για το μαύρο παίρνει σάρκα και οστά την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ, και προειδοποίησε πως θα βγουν παρά πολλά για το τι συνέβη και ποιοί επωφελήθηκαν από το μαύρο στη δημόσια τηλεόραση.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις του Νίκου Φίλη για την ποιότητα της ΕΡΤ και την ευθύνη της κυβέρνησης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε πως οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη είναι δευτερεύουσες και πως το μείζον είναι η επίθεση της ΝΔ προς την κρατική τηλεόραση.

« Η ΕΡΤ ήταν δέσμια ιδιοτελών συμφερόντων που δεν την άφηναν να αναπτύξει τα δικά της δίκτυα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς προσθέτοντας πως με αυτό τον τρόπο υποχρεωνόταν να καταβάλει τεράστια ποσά στη digea.

Για το εμπάργκο της κυβέρνησης στον ΣΚΑΙ είπε «δεν έχω καημό για τον ΣΚΑΙ, έχει γίνει καλώς το εμπάργκο, γιατί είναι μια βιομηχανία ψεμάτων».

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν προϋποθέσεις να σπάσει το εμπάργκο στο ΣΚΑΙ» πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις για τα πρακτικά των συνεδριάσεων στη γείτονα, τη μυστική συνάντηση Σπυράκη-Ζάεφ αλλά και την επίθεση του Πάνου Καμμένου στον Νίκο Κοτζιά , ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε « δεν είναι πρωτόγνωρο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε μια κυβέρνηση» υπενθυμίζοντας τη διαφορετική προσέγγιση Σαμαρά - Βενιζέλου για το θέμα. Διαβεβαίωσε πάντως πως η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει και θα εξαντλήσει την 4ετια, προσθέτοντας πως «υπάρχει πολιτική πλειοψηφία να επικυρωθεί, η Συμφωνία».

Παράλληλα ο κ. Παππάς τόνισε πως θα πεισθούν και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και ο κ. Καμμένος να την ψηφίσουν, εξάλλου υπενθύμισε πως και άλλοι βουλευτές έχουν δηλώσει πως θα την υπερψηφίσουν.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συγκεντρωθούν οι 151 ψήφοι που χρειάζονται για πρόταση δυσπιστίας , εάν αποφασίσει η ΝΔ να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση που κρατά στο ζήτημα της ονομασίας αφήνοντας αιχμές και για τον κ. Σαμάρα και τον τρόπο που πολιτεύτηκε. Επίσης ο κ.Παππάς τόνισε πως όταν ξεκίνησαν τα συλλαλητήρια ήταν μαζικότατα αλλά στην πορεία ο κόσμος πείστηκε ότι η συμφωνία είναι θετική και έτσι υποχώρησαν οι συμμετέχοντες σε αυτά.

Κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ να σεβαστεί τον κόσμο που την παρακολουθεί αναφορικά με τη στάση της στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε πάντως πως η Ελλάδα θα επικυρώσει τελευταία τη Συμφωνία και εφόσον έχουν ολοκληρωθεί όλα τα απαιτούμενα βήματα από τη γείτονα. Χαρακτήρισε τη Συμφωνία επωφελή και για τις δυο πλευρές.

Στο δρόμο προς τις κάλπες η κυβέρνηση θέλει να λύσει το ονοματολογικό , όπως έλυσε το πρόβλημα της τεράστιας ανεργίας και των κοινωνικών ανισοτήτων , είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Για τη δήλωση της κ. Γεννηματά ότι το Κίνημα Αλλαγής , θα συμμετείχε σε ένα μεγάλο συνασπισμό διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ο κ. Παππάς είπε «υπάρχουν 3 κόμματα , 2 που έβαλαν τη χώρα στην κρίση και 1 που την έβγαλε» και κάλεσε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να μην έχει τέτοιες αγωνίες γιατί «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν θα συγκυβερνήσουν».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπεραμύνθηκε τον νόμο Κατρούγκαλου που όπως είπε «φέρνει το 80% των ασφαλισμένων να πληρώνουν λιγότερες εισφορές» και ζήτησε από το ΚΙΝΑΛ που τοποθετείται ιδεολογικά στη Σοσιαλδημοκρατία, να κρατάει αποστάσεις από την πρόταση Μητσοτάκη και το ασφαλιστικό Πινοσέτ.

Για τις περικοπές των συντάξεων είπε πως η κυβέρνηση θα λάβει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες , ώστε να μην ισχύσουν «τα όπλα στη φαρέτρα μας είναι παρά πολλά και κάποιοι θα πρέπει να αναζητήσουν μεγάλα κουτιά να βάλουν τις δηλώσεις τους για τέταρτο μνημόνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς και παρέπεμψε στις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο πως «το μέτρο ήταν δημοσιονομικό όποτε εάν βγαίνουν τα νούμερα δεν χρειάζεται να γίνουν περικοπές».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ