Μαντούδι: Βρέθηκε σώος ο 27χρονος που αγνοείτο - Αναζητούνται άλλοι τρεις σε Εύβοια και Μαγνησία, νεκρός οδηγός στην Κορινθία (Φωτό & Βίντεο)

Σάρωσε τα πάντα ο κυκλώνας «Ζορμπάς».

Ο 27χρονος που αγνοείτο, από χθες (30/09), στην περιοχή του Μαντουδίου, βρέθηκε σώος σύμφωνα με σημερινή (01/10) ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

 

Στο σημείο βρέθηκαν, σύμφωνα με το tvstar.gr, ο διοικητής της Π.Υ. στη Στερεά Νίκος Σπαής και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας Βαγγέλης Παληός, ενώ την προσπάθεια συνέδραμε ελικόπτερο του πυροσβεστικού σώματος.

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Αυτό που έχει σημασία έχει ότι ο νεαρός είναι ζωντανός» ανέφερε ο κ. Σπάης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο νεαρός, που φορούσε τζιν παντελόνι και μπουφάν, έπεσε στην αγκαλιά των διασωστών και διεκομίσθη στο τοπικό Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους.

27χρονος σε διασώστες: «Ζει η κοπέλα μου;»

Το πρώτο πράγμα που ρώτησε τους πυροσβέστες ο 27χρονος ήταν αν ζει η κοπέλα του. Μόλις έμαθε κι αυτό το ευχάριστο νέο η χαρά του απλά δεν περιγράφεται.

Ανάλογες στιγμές διαδραματίστηκαν και στην απέναντι όχθη του ποταμού που εντοπίστηκε ο 27χρονος από την κοπέλα του και τον πατέρα του, ο οποίος πίστευε ότι ο «Γιάννης του» θα τα καταφέρει.

Γνωρίζοντας ότι είναι «σκληρό παιδί» πίστευε -σύμφωνα με το lamiareport.gr- ότι μπορούσε να τα καταφέρει και με τα ορμητικά νερά και για να επιβιώσει βγαίνοντας σε κάποιο σημείο, όπως και έγινε.

Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Με δημοσίευσή του στο Facebook, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, επιβεβαίωσε την ευχάριστη είδηση.

 

Αγνοείται ηλικιωμένο ζευγάρι στην Εύβοια

Ένας 67χρονος κι η 58χρονη σύζυγός του αγνοούνται, από χθες (30/09), στην ίδια περιοχή της Εύβοιας, καθώς ο κυκλώνας «Ζορμπάς» προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.

Ο γαμπρός του ζευγαριού δήλωσε: «Χθες το βράδυ, γύρω στις 21:30, τα πεθερικά μου ξεκίνησαν να πάνε με το αμάξι τους στη μητέρα της πεθεράς μου. Από χθες το βράδυ αγνοείται η τύχη τους. Η βροχή ήταν τόσο δυνατή που έχουν ξεχειλίσει τα πάντα, εδώ. Το αμάξι τους βρέθηκε και τα προσωπικά τους αντικείμενα αλλά τα πεθερικά μου, δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί ακόμα. Είναι πολύ δύσκολες οι ώρες για όλους μας».

Συναγερμός και στον Βόλο

Συναγερμός έχει σημάνει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (30/09), στον Αλμυρό Μαγνησίας, για τον εντοπισμό 73χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου.

Ο βοσκός προσπάθησε να προστατέψει από τις καιρικές συνθήκες τα ζωντανά του μαζί με τον βοηθό του αλλά στην πορεία χάθηκε.

Ο βοηθός επέστρεψε και, σύμφωνα με το e-volos.gr, ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, ζητώντας τη συνδρομή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

Οι έρευνες εντοπισμού επικεντρώνονται μεταξύ Βρύναινας και Μαυρομάτικου.

Νεκρός στο Βραχάτι Κορινθίας

Ένας οδηγός εντοπίστηκε νεκρός, χθες (30/09), αργά το βράδυ στο Βραχάτι Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για συνταξιούχο υψηλόβαθμο αστυνομικό κι όπως δήλωσε κάτοικος της περιοχής: «Την ώρα εκείνη ο δρόμος έφερνε πολύ νερό και μάλλον φοβήθηκε και τον πρόδωσε η καρδιά του. Δεν μπορούσε να περάσει ασθενοφόρο για να τον πάρει. Ήρθε κάποιος γνωστός του, τον έβγαλε από το αυτοκίνητο και τον έβαλε σε αγροτικό. Μάθαμε ότι, δυστυχώς, ο άνθρωπος πέθανε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ