Μεγάλη πυρκαγιά στο πανεπιστήμιο της Κρήτης: Πυκνοί καπνοί "έπνιξαν" την περιοχή - Ανησυχία κοντά στο νοσοκομείο (φωτο-βιντεο)

Στο πόδι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και αστυνομία - Οι καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα- Φόβοι για το τι "κρύβει" το κτήριο - Ζητήθηκε και η συνδρομή του ΕΚΑΒ

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 8.00 το πρωί, στα κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην περιοχή της Λ. Κνωσού, στο Ηράκλειο, κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.  

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η αστυνομία, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή του ΕΚΑΒ. Σημειώνεται ότι κοντά στα κτίρια αυτά υπάρχει εστία, όπου διαμένουν φοιτητές του Πανεπιστημίου, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει και βγήκαν έξω. Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί κάποιος να κοιμόταν μέσα στις εγκαταστάσεις αυτές, και για το λόγο αυτό προσπαθούν να επικοινωνήσουν με όλους.

 

Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ οι καπνοί είναι ορατοί από σχεδόν όλη την πόλη του Ηρακλείου. 

Στην περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Μ. Δαμουλάκης και ο εκτελών χρέη Αστυνομικού Διευθυντή Π. Πρεβελιανάκης. 

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, ωστόσο η αστυνομία απομακρύνει τον κόσμος που έσπευσε να δει τι συμβαίνει, καθώς υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων, όπως  αναφέρει το Creta Live.

Σύμφωνα με τον κ. Δαμουλάκη, είναι δύσκολο για τις δυνάμεις πυρόσβεσης, που ενισχύονται συνεχώς, να φτάσουν σε όλους τους χώρους,  καθώς υπάρχουν πολλά λουκέτα. 

Παράλληλα εκφράζονται φόβοι για το τι πιθανόν κρύβει στις εγκαταστάσεις το ημιεγκαταλελειμμενο κτήριο.

Όπως επισημαίνεται εάν υπάρχει αμίαντος ακόμα στο κτήριο ίσως θα πρέπει να υπάρξει προληπτική απομάκρυνση κόσμου

"Βγήκαμε κακήν κακώς έξω από τα δωμάτια" δηλώνουν φοιτητές που μένουν στην παρακείμενη εστία και υπογραμμίζουν ότι το ευτύχημα είναι πως δεν έμεναν εκεί πρωτοετείς. 

*Φωτογραφίες -βιντεο: Creta Live - E-Kriti

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ