Σκάνδαλο με fake παπάδες: Δήθεν πάντρεψαν 50 ζευγάρια σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη - Οι άκυροι γάμοι και το διαζύγιο

Τι δήλωσε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

Ένα σκάνδαλο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όταν κάποια ζευγάρια που παντρεύτηκαν σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη, θέλησαν να πάρουν διαζύγιο και διαπίστωσαν πως δεν ήταν παντρεμένα!

Συγκεκριμένα, τρεις ιερείς που τέλεσαν τουλάχιστον 50 γάμους στο εν λόγω κτήμα δεν ήταν υπό τη σκέπη της Εκκλησίας κι έτσι οι γάμοι θεωρούνται άκυροι.

Μάλιστα, ο ένας από αυτούς τους ιερείς είχε παυθεί από τα καθήκοντά του και καταδικάστηκε για απάτη.

Από την άλλη, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», για την Πολιτεία, οι γάμοι είναι έγκυροι, από τη στιγμή που δηλώθηκαν στον Δήμο κι έχει ανοιχτεί οικογενειακή μερίδα.

Θέση στο ζήτημα πήρε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, δηλώνοντας: «Το πρόβλημα όπως πληροφορήθηκα αφορούσε περισσότερους από 50 γάμους που είχαν γίνει πριν το 2010. Χωρίς να ξέρω ακόμα τι είχε συμβεί όταν ανέλαβα άλλαξα τον κανονισμό ώστε να μην έρχονται ιερείς από άλλες μητροπόλεις γιατί μέχρι τότε πηγαινοέρχονταν διάφοροι. Πληροφορήθηκα ότι ένας από αυτούς που τέλεσαν τους συγκεκριμένους γάμους προερχόταν από την Μητρόπολη Μεγάρων, αλλά είχε παυτεί από τα καθήκοντά του και αντιμετώπισε τη Δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ