Πως να φαίνεσαι φρέσκια χωρίς μακιγιάζ - Αυτοί είναι οι 10+ τρόποι να το πετύχεις

Ιδού μερικά Tips για να είσαι πάντα φρέσκια και λαμπερή χωρίς να μακιγιάζ!

1. Ξεκίνα δυναμικά τη μέρα σου
Όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται το να ξυπνάς μία ή δύο ώρες νωρίτερα για να πας στο γυμναστήριο, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.
 
Σκέψου το έτσι: η πρωινή άσκηση ξυπνάει τα όργανά σου, τα κόκαλα και τους μύες σου μετά από έναν παρατεταμένο ύπνο, στέλνοντας στον εγκέφαλό σου το μήνυμα “έχουμε ξυπνήσει!”. Επίσης αιματώνει το δέρμα σου, χαρίζοντάς σου μια ροδαλή, υγιή όψη εγρήγορσης.

2. Φόρα χρώμα – αλλά θα πρέπει να είναι το σωστό χρώμα
Τα πρωινά που σέρνεσαι δεν είναι η στιγμή για να φορέσεις ουδέτερα χρώματα. Και το μαύρο δεν θα σου χαρίσει φρέσκο πρόσωπο, ούτε και κάποια άλλη σκούρα απόχρωση, ενώ η λάθος απόχρωση του λευκού μπορεί να σε κάνει να δείχνεις ξεπλυμένη.
 
Προτίμησε ένα χρώμα που θα κολακεύει τον τόνο του δέρματός σου και θα σου δώσει μια λάμψη υγείας. Η επιλογή του λάθος χρώματος, πάντως, μπορεί να σε κάνει να δείχνεις πιο κουρασμένη.
Αν έχεις ψυχρές αποχρώσεις – Διάλεξε τους τόνους των πολύτιμων λίθων: αποχρώσεις του μπλε, ροζ, μοβ, γαλαζοπράσινα, κόκκινα με μπλε βάση ή καθαρό λευκό.

Αν έχεις θερμές αποχρώσεις – Διάλεξε γήινους τόνους: κίτρινα, πορτοκαλί, καφέ, γλυκό λεμονί, χακί και βαθιά πράσινα, κόκκινα με πορτοκαλί βάση ή ιβουάρ.

3. Χρησιμοποίησε παγωμένο νερό. Ή κουτάλια
Πλένοντας το πρόσωπό σου με παγωμένο νερό μόλις ξυπνήσεις, σοκάρει τον εγκέφαλό σου και ανοίγει τα μάτια σου.

Αν είσαι αρκετά γενναία μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να γυρίσεις το ντους στην πιο κρύα ρύθμιση για 10 δευτερόλεπτα προτού βγεις (αυτό θα δώσει και στα μαλλιά σου μία έξτρα λάμψη – bonus!).

Αν είσαι πραγματικά αφοσιωμένη, βάλε δύο κουτάλια στο ψυγείο ή στην κατάψυξη το προηγούμενο βράδυ και ακούμπησέ τα στα μάτια σου το πρωί για μια δροσερή και άμεση δράση κατά του πρηξίματος.

4. Φόρεσε σκουλαρίκια
Το σωστό ζευγάρι σκουλαρίκια –σε γενικές γραμμές εκείνα με τις ανοιχτόχρωμες πέτρες ή ημιπολύτιμους λίθους σε ανοιχτό πράσινο χρώμα, σμαραγδί, τιρκουάζ ή του αμέθυστου– μπορεί να αντανακλώνται όμορφα επάνω στο δέρμα και τα μάτια σου, δίνοντάς σου μια πιο ξύπνια όψη. Επιπλέον, θα τραβήξουν την ανεπιθύμητη προσοχή από εκείνα τα κουρασμένα μάτια.

5. Πιες όσο περισσότερο νερό μπορείς στη διάρκεια της ημέρας
Δεν είναι πυρηνική επιστήμη: Αν τα φυτά -τα οποία είναι ζωντανοί οργανισμοί- μαραίνονται χωρίς νερό, το ίδιο συμβαίνει και σε εμάς. Δοκίμασε να έχεις μαζί σου στο γραφείο ένα μεγάλο μπουκάλι νερό για να πίνεις και ξαναγέμιζέ το κάθε φορά που αδειάζει.

Σύμφωνα με το shape.gr, το νερό ενυδατώνει τα όργανα και τον εγκέφαλό μας, έτσι όχι μόνο θα νιώθεις πιο ξύπνια αλλά και θα φαίνεσαι. Επιπλέον, όλες εκείνες οι βόλτες μέχρι τον ψύκτη (και την τουαλέτα!) θα σε κρατήσουν σε κίνηση.

6. Άφησε κάτω το κινητό τη νύχτα
Σύμφωνα με ερευνητές στο Lighting Research Center στο Rensselaer Polytechnic Institute, οι γυναίκες που περνούσαν δύο ώρες χρησιμοποιώντας συσκευές που φωτίζονται με LED -όπως ένα iPhone ή iPad— είχαν αντίστοιχη μείωση στα επίπεδα της μελατονίνης.
 
Η μελατονίνη, όπως πιθανότατα γνωρίζεις, είναι το χημικό που προκαλεί ύπνο, γι’ αυτό τα μειωμένα επίπεδα σημαίνουν πως θα δυσκολευτείς περισσότερο να κοιμηθείς.

7. Και εφάρμοσε τον κανόνα 20/20/20 όλη τη μέρα
Αν κοιτάζεις όλη τη μέρα τον υπολογιστή χωρίς διαλείμματα (είμαστε όλες ένοχες), δοκίμασε να εφαρμόσεις τον κανόνα 20/20/20, που σύμφωνα με τους γιατρούς μειώνει την ένταση και το κοκκίνισμα των ματιών: κοίταξε για 20 δευτερόλεπτα κάτι που βρίσκεται 20 πόδια μακριά (περίπου 6,5 μέτρα) κάθε 20 λεπτά.
 
8. Φάε (ή μύρισε!) ένα γκρέιπφρουτ. Ή ένα πορτοκάλι. Ή ένα λεμόνι.
Ενώ οι τροφές με λευκό αλεύρι και με πολλή ζάχαρη το πρωί θα σε ρίξουν, τα εσπεριδοειδή θα σε ανεβάσουν καθώς είναι γεμάτα με βιταμίνη C και μπορεί να αυξήσουν την ενεργητικότητα και την εγρήγορσή σου.
 
Δεν είσαι λάτρης των εσπεριδοειδών; Αρκεί να τα μυρίσεις για να ξεγελάσεις τον εγκέφαλό σου και να ταρακουνήσεις τις αισθήσεις σου (ναι, το αφρόλουτρο με άρωμα λεμόνι μετράει!).

9. Φόρεσε σκούρα γυαλιά ηλίου
Αν ξυπνήσεις και νιώθεις -και φαίνεσαι- πιο πρησμένη από συνήθως, μην παραλείψεις να πάρεις ένα ζευγάρι σκούρα γυαλιά.
 
Δεν είναι μόνο για να καλύψεις τα φουσκωμένα σου, κόκκινα μάτια αλλά επίσης θα σε βοηθήσει να μην μισοκλείνεις τα μάτια, να μην δακρύζουν και να μην πρηστούν περισσότερο εξαιτίας του λαμπερού φωτός έξω. (Σημείωση: Μερικές φορές οι ακτίνες UV είναι πιο δυνατές όταν έξω έχει συννεφιά, γι’ αυτό έχε το υπόψη σου.)

10. Κάνε ένα τεστ αλλεργίας
Αν ξυπνάς συχνά με κουρασμένα, πρησμένα μάτια που δακρύζουν και ωχρό δέρμα μπορεί ο ένοχος να είναι μια κρυφή αλλεργία. Μια εξέταση για αλλεργίες θα μπορούσε να αποκαλύψει μια αντίδραση σε μια εποχιακή ουσία όπως η γύρη, που μπορεί να κάνει τα μάτια σου να δείχνουν συνεχώς κουρασμένα.

Αν πιστεύεις ότι είσαι αλλεργική στη γύρη, δοκίμασε την εποχή που είναι σε έξαρση οι αλλεργίες να μειώσεις τη χρήση προϊόντων για τα μαλλιά και κυρίως τζελ και serum που δρουν ως “μαγνήτες γύρης” και φόρα ένα cool καπέλο όταν πηγαινοέρχεσαι στη δουλειά για να εμποδίσεις τη γύρη να μαζευτεί στο κεφάλι σου.

11. Κάνε DIY πιεσοθεραπεία
Κάποιοι λένε πως η πιεσοθεραπεία μπορεί να δράσει ως αντίδοτο στη ληθαργικότητα, χρειάζεται όμως χρόνο και χρήματα. Ένα γρήγορο κόλπο; DIY πιεσοθεραπεία. Δοκίμασε μερικά τσιμπήματα ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη σου για μια γρήγορη ώθηση ενέργειας.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ