Ο πλούσιος Κιμ Γιονγκ Ουν με 4.2 δισ. περιουσία ξοδεύει σε πολυτελείς συνήθειες 500 εκατ. ευρώ το χρόνο (φωτο)

Τα μυστικά μιας υπερπολυτελούς ζωής που σοκάρει....

Ο έρωτας και το χρήμα δεν κρύβονται και.... από ότι λένε τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου από το ειδικό στο θέμα Forbes μέχρι το Lovemoney.com ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, το διαθέτει άφθονο. Για την ακρίβεια η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται σε 4,2 δισ. ευρώ.

 Σύμφωνα μάλιστα με τις επικρίσεις.... ο λαός πεινά κι ο πρόεδρος καλοπερνά. Ο Βορεοκορεάτης ηγέτης, αγαπά την "Dolce Vita" και αφού διαθέτει το "μέσον" την απολαμβάνει. Ιδιωτικά τζετ, εισαγόμενο χαβιάρι, επώνυμα πανάκριβα τσιγάρα, αλκόολ που κοστίζει πολλές χιλιάδες δολάρια είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά της υπερπολυτελούς ζωής του Κιμ Γιονγκ Ουν που του κοστίζει πρίπου 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και  που προκαλεί αντιδράσεις.

Που τα ξοδεύει αυτά τα χρήματα; Ο Βορειοκορεάτης πρόεδρος   έχει ακριβά γούστα  και εκλεπτυσμένο ουρανίσκο  Ξοδεύει περίπου 25,2 εκατ. ευρώ το χρόνο για να εισάγει ουίσκι και κονιάκ. Έχει ιδιαίτερη προτίμηση φυσικά στα πιο ακριβά του είδους, όπως είναι το Hennessy, το οποίο μπορεί να φτάσει και τα 1.800 ευρώ το μπουκάλι.Το 2016 ξόδεψε 33.000 δολάρια σε αμερικάνικα ποτά και 95.000 σε γερμανικά κρασιά.

Ο Κιμ προσέχει τη .... διαίτα του Είναι γνωστό ότι εισάγει το καλύτερο χοιρινό από τη Δανία, χαβιάρι από το Ιράν, πεπόνι από την Κίνα και ιδιαίτερες ιαπωνικές λιχουδιές. Το κόστος για όλα αυτά παραμένει επτασφράγιστο μυστικό αλλά υπολογίζεται σε μερικά εκατομμύρια.

Μανιώδης καπνιστής ο ίδιος επιλέγει τα καλύτερα γαλλικά τσιγάρα. Η ποικιλία Yves Saint Laurent, την οποία και προτιμά, κοστίζει περίπου 40 ευρώ το πακέτο.

Κι ενώ ο λαός της Βόρειας Κορέας ούτε στα όνειρα του δεν θα μπορούσε να δει γιοτ, ο Κιμ μπορεί να περηφάνευεται ως ο ιδιοκτήτης ενός πανάκριβου γιοτ το οποίο ο παίκτης του μπάσκετ Dennis Rodman περιγράφει ως "σκάφος που βγήκε από τα παραμύθια του Disney."Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ακριβά γούστα και στο ζήτημα των διακοπών του. Και για αυτόν τον λόγο διαθέτει ένα χειμερινό θέρετρο, που κοστίζει περίπου 30 εκατ. δολ, το Masikryong.

Φυσικά πάνω από όλα είναι η υγεία και ο Βορεοκορεάτης πρόεδρος φροντίζει την δική του έχοντας ιδρύσει ινστιτούτο στο οποίο εργάζονται και πληρώνονται από αυτόν 130 γιατροί για να τον κρατάνει υγιή.  Ως σύζυγος ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρος: Κάνει ακριβά δώρα στη γυναίκα του Ρι Σολ-Γιουν. Είναι γνωστό ότι ξοδεύει κρατικά κεφάλαια για την αγορά των πολύτιμων αγορών της, όπως είναι μία τσάντα Christian Dior, την οποία έχει απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός. Το κόστος της μάλιστα πλησιάζει το ετήσιο εισόδημα της μέσης Βόρειας Κορέας, που δεν ξεπερνά τα 1.500 ευρώ.

Και καλά η τσάντα αλλά 3,5 εκατομμύρια δολάρια τα χρόνο για τα πανάκριβα μεταξωτά εισαγόμενα εσώρουχα από την Κίνα;

 

Δώρα ωστόσο κάνει και στους 60 εκλεκτούς αξιωματούχους του. Το 2010 είχε λάβει ο καθένας τους από μία υπερπολυτελή Mercedes-Benz σεντάν. Συνολικά, τα δώρα για τους φίλους του υπολογίζονται κάτι λιγότερο από 10 εκατ. ευρώ.

Ως σινεφίλ ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαθέτει μία σπάνια συλλογή με DVD αλλά και ένα ιδιαίτερα λουσάτο home cinema με 1.000 περίπου θέσεις το οποίο υπολογίζεται σε κάποιες χιλιάδες ευρώ.

Με ιδιαίτερη αγάπη στα ρολόγια, ο φακός τον έχει απαθανατίσει με ένα από τα πολλά υπερπολυτελή που έχει στη συλλογή του. Ένα από αυτά μάλιστα, σύμφωνα με το love money υπολογίζεται ότι κοστίζει περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα παιδιά στη Βόρεια Κορέα διδάσκονται στο σχολείο για την αγάπη του ηγέτη τους στα αυτοκίνητα. Ο ίδιος διαθέτει περίπου 100 αυτοκίνητα, που συλλέγει από νεαρή ηλικία. Τα περισσότερα είναι Mercedes-Benz.

Για τις κρατικές του επισκέψεις μάλιστα έχει επιστρατεύσει μία υπερπολυτελή, προσαρμοσμένη Benz S600 το κόστος της οποίας εκτιμάται στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Για τις αερομεταφορές του διαθέτει ιδιωτικό τζετ και  δε θα μπορούσε φυσικά να έχει κάτι λιγότερο από το «Air Force Un». Κρύσταλλα και δέρμα κοσμούν το εσωτερικό του, το οποίο μόνο αυτό, κοστίζει κάτι λιγότερο από 1,5 εκατ. ευρώ.

Και τα έξοδα δεν σταματούν εκεί. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι λάτρης του γκολφ και ξοδεύει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για ιδιωτικά μαθήματα γκολφ.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, πληροφορίες αναφέρουν ότι το 20% του προϋπολογισμού του κράτους δαπανάται για τη συντήρηση των ζώων του Κιμ Γιονγκ Ουν και των εγκαταστάσεών τους. Αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό δεδομένου ότι ο τελευταίος δημόσιος κοινός προϋπολογισμός του έθνους ήταν περίπου 53 εκατ. ευρώ, το 2008.

 Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι και λάτρης της μουσικής. Και μπορεί οι συνηθισμένοι άνθρωποι να έχουν ένα...πιάνο σπίτι τους, εκείνος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει μία εξαιρετική συλλογή με πιάνα. Το κόστος μάλιστα του κάθε ένα από αυτά υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 54.000 ευρώ.

Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει. Πού μένει ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Η απάντηση είναι απλή. Σε ένα από τα 17 παλάτια που είναι διασκορπισμένα σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Κορέας. Μερικές φορές ωστόσο, μένει και το ιδιωτικό του νησί.

Και όλα αυτά τη στιγμή που, με βάση τα στοιχεία του 2008 (τα μόνα που έχουν δημοσιοποιηθεί), ο στρατιωτικός προϋπολογισμός ήταν 7,3 εκατ. ευρώ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ