Η απαγορευμένη πόλη του Πεκίνου στο μουσείο Ακρόπολης: Για πρώτη φορά έργα τέχνης & έπιπλα βγαίνουν από τα κλειστά διαμερίσματα

Για πρώτη φορά στα χρονικά, προσωπικά αντικείμενα, έργα τέχνης και έπιπλα που αντιπροσωπεύουν έναν αιώνα κινέζικου πολιτισμού βγαίνουν από τα κλειστά διαμερίσματα του Αυτοκράτορα της Κίνας Qianlong, από την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, και έρχονται στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, η νέα περιοδική έκθεση του κυριότερου μουσείου των Αθηνών περιμένει τους επισκέπτες, σκηνοθετώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό από την μητρόπολη της Κίνας.


Η χρυσοκέντητη τελετουργική στολή του Αυτοκράτορα και το γιγαντιαίο πορτραίτο του που τον απεικονίζει αμέσως μετά την άνοδο στο θρόνο, τελετουργικές ενδυμασίες της Αυτοκράτειρας, σκεύη για το τσάι του Αυτοκράτορα και των καλεσμένων του, ποιητικά κείμενα του ίδιου και κοστούμια των ηθοποιών από τις ιδιωτικές θεατρικές παραστάσεις, θρόνοι, γραφεία, σκεύη λατρείας αλλά και το δωμάτιο «Ευωδιαστές Ορχιδέες» (με κρεβάτι του αυτοκρατορικού ζεύγους) έρχονται για ένα μήνα, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό της Κίνας και αποκαλύπτοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κατά τη λαμπρή περίοδο της βασιλείας του Αυτοκράτορα Qianlong (1711 – 1799).


 Μουσείο Ακρόπολης (αίθουσα περιοδικών εκθέσεων) | 14 Σεπτεμβρίου -14 Οκτωβρίου | Δευτ.: 8 π.μ.-4 μ.μ., Τρ.-Κυρ.: 8 π.μ.-8 μ.μ., Παρ.: 8 π.μ.-10 μ.μ. | Γενική είσοδος: € 3.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ