Κρέτσος: «Να επιληφθεί η Δικαιοσύνη για το κόστος των παραγωγών της ΕΡΤ»

Τι είπε για τον ρόλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

«Αυτό που κάνουμε είναι να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το κίνητρο επιδότησης της οπτικοακουστικής παραγωγής, με αύξηση από το 25% στο 35%. Αυτό θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην προσέλκυση ενδιαφέροντος για οπτικοακουστικές παραγωγές από το εξωτερικό, το οποίο θα καρπωθεί και η εγχώρια οπτικοακουστική βιομηχανία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στο «Ραδιόφωνο 24/7», για τη διάταξη στο νομοσχέδιο για την κάλυψη των ''λευκών περιοχών'' με τηλεοπτικό σήμα, και η οποία αφορά την ενίσχυση της οπτικοακουστικής παραγωγής.

Ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι αυτό το διάστημα υπάρχει μια διαβούλευση για φοροαπαλλαγές στις οπτικοακουστικές παραγωγές, κάνοντας λόγο για προστιθέμενη αξία από τέτοιου τύπου επενδύσεις, τη στιγμή που ο κλάδος απασχολεί πάνω από 150 επαγγέλματα, ενώ και οι περιοχές όπου θα λαμβάνουν χώρα γυρίσματα, θα αποκτήσουν μια άλλη αίγλη, με όσα θετικά συνεπάγεται αυτό για την τοπική οικονομία. Αναφορικά με περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης των παραγωγών, ο κ. Κρέτσος ανέφερε την παροχή εγγυοδοσίας δανείων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας των Ελλήνων δημιουργών, κάνοντας λόγο για ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα και στέλνοντας έμμεσα ένα μήνυμα προς τις τράπεζες και τον κοινωνικό τους ρόλο στην ενίσχυση των δημιουργών.

Ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ δήλωσε αισιόδοξος ότι το νέο πλαίσιο σίγουρα θα προσελκύσει τα μεγάλα διεθνή στούντιο, προσθέτοντας ότι στον αναπτυξιακό νόμο θα προβλέπονται και η επιδότησης κατασκευής στούντιο, αγοράς μηχανημάτων, ενώ μιλώντας για έναν κεντρικό ρόλο που θα μπορούσε η ΕΡΤ να αναλάβει πάνω σε αυτό, ο Λ. Κρέτσος είπε ότι η ΕΡΤ έχει κτιριακές υποδομές που αυτή τη στιγμή δεν είναι στον έλεγχό της ενώ βρίσκονταν στο παρελθόν. Η ΕΡΤ έχει δυνατότητες ως καθολικός πάροχος δικτύου και σχολές να δημιουργήσει και σε νέους να δώσει δυνατότητες να μάθουν τη δουλειά και πρέπει να μπει πιο αποφασιστικά στην προσπάθεια ενίσχυσης της οπτικοακουστικής παραγωγής, επισήμανε ο κ. Κρέτσος.

Ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ έκανε αναφορά σε δηλώσεις εργαζομένων της ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι «άνθρωποι με μόνιμη σχέση εργασίας τη στιγμή που υπάρχει τέτοια εργασιακή ανασφάλεια, βγάζουν το μένος τους και αφήνουν αιχμές και κατηγορίες τις οποίες ελπίζω η Δικαιοσύνη να επιλυφθεί, γιατί πρέπει να αποδείξουν ότι όντως ισχύουν οι όποιες σκιές» τόνισε. «Εμείς δεν θέλουμε την παραμικρή σκιά» συνέχισε ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, κάνοντας λόγο για όψιμο ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης, τη στιγμή που εδώ και 3,5 χρόνια δεν έχει ακουστεί καλός λόγος από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ΕΡΤ και για την προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι εκεί. «Επί 3,5 χρόνια η ΕΡΤ να είναι ένα πεδίο βολής, μιας άγονης αντιπαράθεσης και από τους ανθρώπους που λειτουργούσαν την ΕΡΤ με υψηλότερο ανταποδοτικό τέλος, με λιγότερα προγράμματα και χιλιάδες συμβασιούχους». «Εφόσον κάποιοι θέλουν να ανοίξουν τέτοια θέματα, να δούμε και το κόστος των παραγωγών διαχρονικά», τόνισε ο Λ. Κρέτσος.

Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κρέτσος πρόσθεσε ότι «όποιος έχει την παραμικρή σκιά και λέει πράγματα τα οποία ενδεχομένως προσβάλλουν άλλους ανθρώπους ή αφήνουν σκιά, θα ήθελα η Δικαιοσύνη να επιλυφθεί». «Απλώς αυτό που είναι ενοχλητικό είναι ότι στην παραμικρή αφορμή που κάποιοι δημιουργούν από την αφέλειά τους, ξαφνικά βλέπουμε το όψιμο ενδιαφέρον της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία έκλεισε την ΕΡΤ σε μία νύχτα, αφήνοντας τραύμα στην εταιρεία και εκατοντάδες εκατομμύρια τα οποία πρέπει να τα πληρώσει ο ελληνικός λαός και ξαφνικά οι ίδιοι άνθρωποι έρχονται και μιλούν για διαφάνεια», τόνισε ο κ. Κρέτσος αναφερόμενος και σε δήλωση της 'Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου. «Το υπουργείο ασκεί μια εποπτεία στην ΕΡΤ, αν η κυρία Ασημακοπούλου θεωρεί ότι πρέπει να παρεμβαίνουμε εμείς στην ΕΡΤ και να καθορίζουμε το κόστος της παραγωγής και το τι θα κάνει ο καθένας είναι μια άλλη αντίληψη πολύ μακριά από εμάς» υπογράμμισε ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ. Όσοι μιλούν για διαφάνεια, έχουν αφήσει το ιστορικό τους αποτύπωμα και πρέπει να δούμε πως λειτουργούσε η ΕΡΤ, με μικτές παραγωγές και ανεξόφλητες υποχρεώσεις, συνέχισε ο Λ. Κρέτσος, υπογραμμίζοντας ότι «όλα θα λεχθούν στη Βουλή» .

Η ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει η αξιωματική αντιπολίτευση την ΕΡΤ και γενικότερα τα ΜΜΕ είναι εξωφρενική, υπογράμμισε ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ. «Η ΕΡΤ ανήκει σε όλο τον ελληνικό λαό και προσφέρει πάρα πολλά πράγματα, σίγουρα χρειάζεται βελτιώσεις, έχει όμως κάνει σημαντικά βήματα σε διάφορους τομείς και απαιτεί περισσότερο σεβασμό. Δεν μπορεί να είναι σάκος του μποξ η ΕΡΤ για την όποια πολιτική αντιπαράθεση υπάρχει» τόνισε κλείνοντας ο κ. Κρέτσος απαιτώντας σεβασμό και από τους ίδιους τους εργαζόμενούς της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ