Eurovision 2019: Στο Τελ Αβίβ ο διαγωνισμός - Στις 14, 16 και 18 Μαΐου (Φωτό & Βίντεο)

Η επίσημη ανακοίνωση της EBU.

Ο κύβος ερρίφθη! Ο διαγωνισμός της Eurovision, την επόμενη χρονιά, θα φιλοξενηθεί στο Τελ Αβίβ όπως γνωστοποίησε, σήμερα (13/09), η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU).

Έτσι, λοιπόν, η Netta Barzilai, νικήτρια του φετινού διαγωνισμού δεν θα καλωσορίσει την Ευρώπη στην Ιερουσαλήμ όπως είχε σπεύσει να πει τη στιγμή που σήκωνε το βραβείο προκαλώντας αντιδράσεις και φωνές περί μποϊκοτάζ.

Ο διαγωνισμός θα διοργανωθεί στις 14 Μαΐου (α' ημιτελικός), 16 Μαΐου (β' ημιτελικός) και 18 Μαΐου (τελικός) στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ, που ξεπέρασε τις υποψηφιότητες της Ιερουσαλήμ και του Εϊλάτ.

Ο επικεφαλής της EBU όσον αφορά τη Eurovision, Γιον Όλα Σαντ, δήλωσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ισραηλινές πόλεις που έθεσαν υποψηφιότητα για τη Eurovision 2019 και το KAN (σ.σ. τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Ισραήλ) που πραγματοποίησε έναν εξιδεικευμένο κι ενδελεχή έλεγχο για να να μας βοηθήσει στην τελική απόφαση. Όλες οι πόλεις ήταν υποδειγματικές, αλλά στο τέλος αποφασίσαμε ότι το Τελ Αβίβ παρέχει συνολικά όλα όσα χρειάζονται για το μεγαλύτερο live μουσικό event του κόσμου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τον διαγωνσμό σε μια καινούργια πόλη κι ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον ΚΑΝ για να κάνουμε τη Eurovision 2019 την πιο φαντασμαγορική στην ιστορία».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ