Χταπόδι τραγανό με μπαλσάμικο και μέλι από τον ταλαντούχο σεφ Άκη Πετρετζίκη!

Βράζω το χταπόδι με το κρασί και το ξύδι για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν προσθέτω αλάτι.

Βράζω το χταπόδι με το κρασί και το ξύδι για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν προσθέτω αλάτι.



Καίω ένα τηγάνι και σοτάρω το χταπόδι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Βάζω τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα σοτάρω και αυτά. Προσθέτω το ζωμό από το βράσιμο του χταποδιού, μπαλσάμικο και μέλι .

  • Υλικά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κρεμμύδια
  • 15 ντοματίνια κομμένα σε καρέ
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 1 κιλό χταπόδι πλοκάμια
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ