Tο πρώτο κουδούνι στο Μάτι με 11 μαθητές: Άλλοι κάηκαν και άλλοι δεν έχουν πια σπίτι - Ραγίζει καρδιές η πρώτη μέρα

Δάκρυα, συγκίνηση και λύπη.

Σε μια εντελώς διαφορετική έναρξη της σχολικής χρονιάς μαθητές, γονείς και δάσκαλοι προσπαθούν να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους, στο Νέο Βουτζά και στο Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας, όπου βρέθηκαν στο επίκεντρο της φονικής πυρκαγιάς του Ιουλίου, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ανάμεσά τους 11 παιδιά, 11 μαθητές που δεν ήταν στον καθιερωμένο αγιασμό και δεν έκατσα στη θέση τους πίσω από το θρανίο τους.

Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα με σκυθρωπά και λυπημένα πρόσωπα υποδέχθηκαν τη νέα σχολική χρονιά. 

«Πριν μπούμε στην αισιοδοξία της νέας χρονιάς. Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη όσων χάθηκαν άδικα, του Δημήτρη…» λέει η δασκάλα. O Δημήτρης χάθηκε στις φλόγες. Ήταν μόλις 13 ετών. Το θρανίο του άδειο, θυμίζει τη μεγάλη καταστροφή.

Το 2ο λύκειο Νέα Μάκρης που βρίσκεται στο λόφο του Νέου Βουτζά, πλέον οι μαθητές δεν θα βλέπουν στο διάλλειμα ένα όμορφο πράσινο τοπίο και θάλασσα, αλλά μόνο καμένες δασικές εκτάσεις, την απόλυτη καταστροφή.

Έντεκα παιδιά χάθηκαν στις φλόγες της 23ης Ιουλίου. Έντεκα παιδιά λείπουν φέτος από τις σχολικές τάξεις. «Θα κλείσουμε πληγές, θα σκουπίσουμε δάκρυα και θα ανοίξουμε την αγκαλιά μας» λένε οι καθηγήτριες του σχολείου. 

«Περάσαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Ζήσαμε όλη την παλέτα των αρνητικών συναισθημάτων» ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου. Έχασαν συγγενείς, έχασαν φίλους, κάποιοι έχασαν τα σπίτια τους και φιλοξενούνται ακόμα στις κατασκηνώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ