Σπύρος Γιαννιώτης: Το συγκλονιστικό μήνυμα του Ολυμπιονίκη μας για τη δυσλεξία - «Ίσως αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, να μην είχα φτάσει εδώ που είμαι» (Φωτό)

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης καθήλωσε τους πάντες στους δέκτες, το 2016, όταν κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, χάνοντας το χρυσό για μια «χεριά».

Ο Ολυμπιονίκης μας, σήμερα (11/09), με ανάρτησή του στο Facebook και έχοντας ως αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εκμυστηρεύεται τη δική του μάχη με τη δυσλεξία και πώς τον... οδήγησε στην κορυφή.

Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Γιαννιώτης γράφει: «Με αφορμή τον Τζέιμι Όλιβερ που βγήκε και μίλησε για τη δυσλεξία, θα ήθελα να πω και εγώ δυο πράγματα. Ίσως κι εγώ αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει σήμερα εδώ που είμαι. Πάντα τέτοια εποχή νιώθω έναν κόμπο στο στομάχι, ίσως να θυμάμαι το βουνό που είχα μπροστά μου γιατί έτσι έβλεπα το σχολείο, τον φόβο να μην μπορώ να αντεπεξέλθω στα διαβάσματά μου, στην ορθογραφία, στη γραφή μου, στο αν τα αλλά παιδιά θα με πουν "αγράμματο", ίσως ο μεγαλύτερος φόβος μου. Αυτή τη σκηνή δεν θα την ξεχάσω ποτέ, να κυλάει το δάκρυ στο βιβλίο και να προσπαθώ να διαβάσω και τα μάτια μου θολά. Να θέλω να είμαι καλός μαθητής και να μην μπορώ».

Ο «αργυρός» Ολυμπιονίκης συνεχίζει την κατάθεση ψυχής: «Πέρασαν τα χρόνια και έμαθα στο γυμνάσιο ότι έχω δυσλεξία, αλλά τα βιώματά μου με είχαν χαράξει, δεν αλλάζουν αυτά. Με τα χρόνια έμαθα να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να πηγαίνω κόντρα στην ανασφάλειά μου και στον φόβο μου, είναι ένας αγωνας που δίνω καθημερινά. Όλα αυτά τα γράφω με αφορμή το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, δεν θα ήθελα να νιώσει κανένα παιδί αυτά που ένιωσα εγώ. Από έναν δυσλεκτικό που ακόμα και τώρα που σας γράφει, αγχώνεται αν θα κάνει λάθη, αλλά τα γράφει γιατί είναι ένας καθημερινός αγώνας με έναν νικητή. Καλή σχολική χρονιά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ