Σαρκώδη χείλη με φυσικό τρόπο, με μυστικά μακιγιάζ και άλλες μεθόδους

Εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές ιδιότητες των φυσικών συστατικών, όπως κανέλα, πιπέρι καγιέν, μέντα και τζίντζερ προκειμένου να δημιουργήσετε μια σούπερ μάσκα για σαρκώδη χείλη.

Τα χείλη είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του γυναικείου προσώπου που μπορεί να σαγηνεύσει με την πρώτη ματιά έναν άνδρα. Κι αν η φύση δεν σας προίκισε με σαρκώδη χείλη, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να τα αποκτήσετε εφόσον το επιθυμείτε.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να κάνετε τα χείλη σας να δείχνουν μεγαλύτερα με φυσικές μάσκες, με μακιγιάζ, όσο και με αισθητικές επεμβάσεις.

Ανακαλύψτε όλα τα tips για σαρκώδη χείλη χωρίς πλαστική, αλλά και τις μεθόδους που προσφέρει η ιατρική, έτσι ώστε να επιλέξετε την ιδανική μέθοδο για εσάς, όπως αναφέρει το beautetinkyriaki.gr.

Αύξηση χειλιών με φυσικό τρόπο

Πρωτίστως η υγιής εμφάνιση. Η φύση λοιπόν διαθέτει αρκετά υλικά για να αντιμετωπίσετε τα ξηρά και σκασμένα χείλη, που τείνουν να τα κάνουν να δείχνουν μικρά.

Ακολουθούν μια σειρά από φυσικοί τρόποι για να φουσκώσετε τα χείλη σας με σπιτικές μάσκες, scrub και έλαια που θα τα ενυδατώσουν σε βάθος, κάνοντας τα να δείχνουν πιο γεμάτα χωρίς πλαστική.

Σαρκώδη χείλη με κανέλα

Σαρκώδη χείλη (2)

Αν δεν έχετε αλλεργία στην κανέλα, τότε αυτό το απλό φυσικό συστατικό μπορεί να σας χαρίσει ζουμερά και μεγάλα χείλη για φίλημα. Πρόκειται για ένα μπαχαρικό που έχει την ικανότητα να δημιουργεί ένα προσωρινό και όμορφο πρήξιμο στα χείλη με ορισμένους διαφορετικούς τρόπους. Ας δούμε τους βασικότερους.

1. Scrub χειλιών με κανέλα: Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι ή ζάχαρη και 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κανέλας και κάντε απολέπιση χειλιών με απαλές κυκλικές κινήσεις. Το πήλινγκ αυτό όχι μόνο θα αντιμετωπίσει τα σκασμένα και αφυδατωμένα χείλια, αλλά είναι και ένα φυσικό διογκωτικό χειλιών.

Αν το αφήσετε να παραμείνει σαν μάσκα πάνω τους για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια το ξεπλύνετε, θα πετύχετε ένα προσωρινό και εντυπωσιακό πρήξιμο. Χρησιμοποιήστε λοιπόν το peeling κανέλας και αποκτήστε σαρκώδη χείλη με φυσικό τρόπο. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κανέλα με πιπέρι καγιέν και θα αποκτήσετε το ίδιο γεμάτα χείλη.

2. Αιθέριο έλαιο κανέλας για φυσική ενυδάτωση και αυξητική χειλιών: Το έλαιο κανέλας αποτελεί ένα φυσικό ενυδατικό για να φουσκώσετε τα χείλη σας. Δημιουργείται γεμίζοντας ένα βαζάκι με ξύλα κανένας και ελαιόλαδο, αφήνοντας το να σταθεί για 2 εβδομάδες.

Μετά το πέρας των 14 ημερών, το έλαιο κανέλας είναι έτοιμο για χρήση. Απλώστε το σκέτο ή ρίξτε 5-6 σταγόνες μέσα στο lip gloss και θα έχετε αμέσως πιο μεγάλα χείλη. Είναι φυσιολογικό να νιώσετε ένα ελαφρύ κάψιμο και να μουδιάσουν για 5 λεπτά τα χείλη σας.

Σε περίπτωση όμως που η αίσθηση καψίματος ή το μούδιασμα είναι πιο έντονο, ξεπλύντε το αμέσως και αποφύγετε την εκ νέου χρήση του προϊόντος. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έλαιο μέντας που έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Φυσικό διογκωτικό χειλιών

Εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές ιδιότητες των φυσικών συστατικών, όπως κανέλα, πιπέρι καγιέν, μέντα και τζίντζερ προκειμένου να δημιουργήσετε μια σούπερ μάσκα για σαρκώδη χείλη. Τα υλικά αυτά έχουν την ικανότητα να ερεθίζουν το δέρμα και να δημιουργούν ένα προσωρινό φούσκωμα στα χείλη.

Θα χρειαστείτε:
– 1/3 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
– 1/3 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
– 1/3 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πιπέρι καγιέν
– 1 σταγόνα έλαιο μέντας
– 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο (ή αμυγδαλέλαιο, καστορέλαιο, έλαιο βιταμίνης Ε κλπ)

Τρόπος παρασκευής και εφαρμογής: Ανακατέψτε αρχικά τις σκόνες και το έλαιο μέντας. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε εκ νέου.

Η φυσική κρέμα χειλιών για όγκο είναι έτοιμη. Εφαρμόστε το μείγμα στα χείλη κάνοντας για 20 δευτερόλεπτα κυκλικές κινήσεις μασάζ και αφήστε το να δράσει για 2-3 λεπτά. Μετά σκουπίστε το καλά και παρατηρήστε τη διαφορά.

Φυσική αύξηση χειλιών με παγάκι

Αν τρίψετε για 2 λεπτά ένα παγάκι στα χείλια σας συμπιέζονται προσωρινά τα αιμοφόρα αγγεία και τα κάνετε να δείχνουν πιο κόκκινα και φουσκωτά. Πρόκειται για τον πιο απλό τρόπο για προσωρινά μεγάλα χείλη.

Σαρκώδη χείλη (3)

Απολέπιση χειλιών με ζάχαρη και έλαιο καρύδας

Κάνοντας πίλινγκ με ένα μείγμα ζάχαρης και ελαίου καρύδας στα χείλια σας, μπορείτε να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος. Έτσι θα αποκτήσετε όμορφα και σαρκώδη χείλη για φίλημα με ροδαλό χρώμα.

Ενυδάτωση χειλιών με μέλι για πιο γεμάτο αποτέλεσμα

Η πολύ καλή και βαθιά ενυδάτωση στα χείλη μπορεί να τα κάνει αμέσως να δείχνουν πιο ζουμερά. Δοκιμάστε λοιπόν να εφαρμόσετε λίγο μέλι πρωί και βράδυ στα χείλη σας και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Αν δεν σας αρέσει το μέλι ή σας έχει τελειώσει, μπορείτε να τα ενυδατώσετε φυσικά με κάποιο φυσικό έλαιο, γιαούρτι ή αβοκάντο. Εναλλακτικά, εφαρμόστε ένα lip balm – βούτυρο κακάο ή βαζελίνη σε κάθε χείλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να αποφύγετε τα αφυδατωμένα χείλη δεν αρκεί μόνο η ενυδάτωση τους. Πρέπει επίσης να αποφεύγετε να τα γλύφετε αφού το σάλιο, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, οδηγεί σε ξεραμένα χείλη.

Απολέπιση χειλιών με οδοντόβουρτσα

Σαρκώδη χείλη (4)

Χρησιμοποιήστε μια καθαρή οδοντόβουρτσα για να περιποιηθείτε τα χείλια σας, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Παράλληλα με την απολέπιση που θα σας χαρίσει όμορφα και απαλά χείλη, θα αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος στο σημείο. Αυτό θα τους δώσει μια πιο ζωηρή και σαρκώδη όψη.

Πριν ξεκινήσετε λοιπόν να κάνετε απολέπιση χειλιών στο σπίτι με την οδοντόβουρτσα φροντίστε να εφαρμόσετε λίγο μέλι ή βαζελίνη. Αυτό το συστατικό θα κάνει πιο απαλό το peeling, προσφέροντας παράλληλα ενυδάτωση στα χείλη.

Αντί για οδοντόβουρτσα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια καθαρή και ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα.

Σαρκώδη χείλη με μακιγιάζ

Το μακιγιάζ αποτελεί ένα βασικό όπλο για μια γυναίκα. Μπορεί να τονίσει τα χαρακτηριστικά της ή να κρύψει τυχόν ατέλειες. Δείτε λοιπόν με ποιους τρόπους μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα καλλυντικά σας για να κάνετε τα χείλη σας να φαίνονται γεμάτα και όμορφα.

Κραγιόν ή λιπ γκλος που φουσκώνει τα χείλη

Σαρκώδη χείλη (5)

Ο πιο απλός τρόπος είναι να αγοράσετε ένα καλλυντικό προϊόν για βάψιμο χειλιών που υπόσχεται να τους προσθέσει όγκο. Πρόκειται για lip gloss ή κραγιόν που διαθέτουν συστατικά όπως κανέλα, μέντα, τζίντζερ, τσίλι, καφεΐνη ή μινθόλη, αλλά και διάφορα χημικά συστατικά που προκαλούν τοπική ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου.

Θα τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα καλλυντικών από πολλές επώνυμες εταιρείες. Το φούσκωμα στα χείλη που προκαλούν διαρκεί συνήθως 2-3 ώρες, αλλά θα πρέπει να προσέχετε πολύ στην εφαρμογή τους. Οι ειδικοί δηλώνουν πως η συνεχόμενη χρήση μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό ερεθισμό και να βλάψει τα χείλη σας.

Αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας κραγιόν για όγκο στα χείλη, γνωστό και ως lip plumper, μπορείτε να το κάνετε πολύ απλά. Προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου κανέλας ή μέντας στο αγαπημένο σας lipstick ή λιπ γκλος και χρησιμοποιήστε το κανονικά.

Σχηματίστε το περίγραμμα των χειλιών με μολύβι

Το μολύβι χειλιών αποτελεί ένα από τα βασικά καλλυντικά που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα λεπτά ή μικρά χείλη να δείχνουν μεγαλύτερα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να οριοθετήσει και να τονίσει το σχήμα των χειλιών ή για να τα ενισχύσει. Εξίσου σημαντικός ρόλος του lip liner είναι και η διόρθωση του ανομοιόμορφου σχήματος που ενδέχεται να έχουν τα γυναικεία χείλη.

Ο πιο απλός τρόπος χρήσης μολυβιού για μεγάλα χείλη είναι κάνοντας μια γραμμή ακριβώς ή το πολύ 2-3 χιλιοστά έξω από το φυσικό περίγραμμα τους. Στη συνέχεια προχωρήστε στο γέμισμα των χειλιών με το μολύβι και εφαρμόστε το κραγιόν σας.

Η τεχνική αυτή θέλει λίγη εξάσκηση, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και όχι περίεργο. Αν τυχόν κάνετε λάθος ή απλά θέλετε να ενισχύσετε περισσότερο το σχήμα των χειλιών σας και να τα κάνετε να δείχνουν πιο γεμάτα, μπορείτε να εφαρμόσετε λίγο concealer στο περίγραμμα τους.

Παιχνίδι αντανακλάσεων με το κραγιόν για σαρκώδη χείλη

Δείτε βήμα βήμα το μακιγιάζ χειλιών που θα τα κάνει να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο σαγηνευτικά. Πριν όμως περάσετε στο βάψιμο των χειλιών, καλό θα ήταν να έχει προηγηθεί μια απολέπιση για να είναι βελούδινα και όμορφα. Έτσι θα απλωθεί καλύτερα το κραγιόν και θα διαρκέσει περισσότερο.

Σαρκώδη χείλη (7)

Ξεκινήστε δημιουργώντας το περίγραμμα των χειλιών με ένα μολύβι. Για να πετύχετε καλύτερα το σχήμα του, αρχίστε κάνοντας ένα Χ στη μέση του επάνω χείλους και συγκεκριμένα κάτω από το τόξο, δηλαδή το cupid bow. Στη συνέχεια κάντε το περίγραμμα στο κάτω χείλος ξεκινώντας από την μία άκρη προς την άλλη.

Έπειτα προχωρήστε στο πάνω χείλος και ξεκινήστε το περίγραμμα από την μέση προς τις γωνίες. Τέλος, γεμίστε με το μολύβι όλη την επιφάνεια των χειλιών σας και εφαρμόστε το κραγιόν σας.

Αν θέλετε να κάνετε τα χείλη σας να δείχνουν πιο μεγάλα, εφαρμόστε στη μέση τους λίγο lip gloss ή μια ιριδίζουσα σκιά ματιών. Με αυτό τον τρόπο γίνεται ένα παιχνίδι αντανακλάσεων που δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως έχετε σαρκώδη χείλη.

Σαρκώδη χείλη (6)

Αποφύγετε τα σκούρα κραγιόν

Αν θέλετε να κάνετε τα χείλη σας να μοιάζουν φουσκωμένα, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα ανοιχτόχρωμο κραγιόν. Οι σκούρες αποχρώσεις στα χείλη συνήθως δεν προσθέτουν όγκο και είναι δυσκολότερες στην εφαρμογή τους. Προτιμήστε λοιπόν ένα nude, ροζ ή φυσικό χρώμα κραγιόν, εκτός αν σας αρέσουν τα όμπρε χείλη.

Τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα σκούρο χρώμα για το περίγραμμα, το οποίο θα φωτίσετε με μια ανοιχτή απόχρωση στο κέντρο των χειλιών.

Μόνιμο μακιγιάζ χειλιών – Τατουάζ

Αν θέλετε να αποκτήσετε μόνιμα σαρκώδη χείλη χωρίς πλαστική επέμβαση, τότε το τατουάζ χειλιών είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

Εφαρμόζεται από ειδικούς και μπορεί να βελτιώσει το σχήμα των χειλιών και την συμμετρία τους, όπως επίσης να τα κάνει να φαίνονται πιο ζουμερά, μεγάλα και νεανικά προσθέτοντας τους όγκο.

Επιπλέον, το tattoo χειλιών μπορεί να δώσει μόνιμο χρώμα στα χείλη με τη βοήθεια υποαλλεργικών χρωστικών ουσιών που εμφυτεύονται στην επιδερμίδα χωρίς κίνδυνο με τη μέθοδο της μικροχρωμάτωσης. Πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία που εφαρμόζεται μετά την χρήση τοπικού αναισθητικού για την μείωση του πόνου.

Το μόνιμο μακιγιάζ χειλιών μπορεί να προσθέσει όγκο χωρίς απόχρωση για πιο φυσικό αποτέλεσμα ή να τονίσει το χρώμα του περιγράμματος και των χειλιών σε όποιον τόνο επιλέξετε.

Η διάρκεια αντοχής του τατουάζ χειλιών είναι περίπου 2 χρόνια, θεωρείται δηλαδή ημιμόνιμο, αλλά μπορεί να γίνεται συντήρηση κάθε 12 μήνες για να παραμείνει όμορφο και εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.

Τρόμπα χειλιών και εναλλακτικές λύσεις για σαρκώδη χείλη για φίλημα

Σαρκώδη χείλη (8)

Αν θέλετε να αποκτήσετε όμορφα και μεγάλα χείλη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά gadgets ομορφιάς που υπόσχονται να σας βοηθήσουν. Ωστόσο, η χρήση αυτών των προϊόντων πρέπει να γίνεται με σύνεση για να πετύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα και να μην έχετε παρενέργειες.

Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι η τρόμπα χειλιών, γνωστή και ως lip plumper ή βεντούζα χειλιών. Μπορείτε να την βρείτε στα καταστήματα καλλυντικών και σε επιλεγμένα φαρμακεία σε τιμές που κυμαίνονται στα 35 ευρώ περίπου.

Πέρα όμως από την τρόμπα, υπάρχουν και συσκευές αναρρόφησης που δημιουργούν σαρκώδη χείλη. Πρόκειται για ένα gadget που θυμίζει καπάκι, λειτουργεί περίπου όπως οι τρόμπες χειλιών και μπορείτε να το βρείτε εύκολα στα καταστήματα. Εναλλακτικά μπορείτε να αποκτήσετε μεγάλα χείλη με ένα απλό καπάκι μπουκαλιού ή με ένα ποτήρι.

Δημοφιλές είναι εξίσου και το ρόλερ για χείλη. Πρόκειται για μια μίνι συσκευή με ένα ρολό που διαθέτει μικρές αγκίδες, οι οποίες κάνουν μασάζ και αναπλάθουν τα χείλη ενεργοποιώντας την κυκλοφορία του αίματος.

Το αποτέλεσμα της εφαρμογής του είναι πιο φουσκωμένα και κόκκινα χείλια. Απλά περάστε μερικές φορές πάνω από τα χείλη σας το roller χωρίς να ασκείτε μεγάλη πίεση. Στη συνέχεια εφαρμόστε λίγη βαζελίνη και από πάνω λίγο λάδι.

Υαλουρονικό στα χείλη και πλαστική αυξητική χειλιών

Σαρκώδη χείλη (9)

Πέρα από τους φυσικούς τρόπους για να φουσκώσουν τα χείλη σας ή τις τρόμπες χειλιών και τα αντίστοιχα gadgets ομορφιάς, υπάρχει και η επιλογή της πλαστικής χειρουργικής για σαρκώδη χείλη.

Οι πιο διαδεδομένες μέθοδοι αισθητικής ιατρικής για αυξητική είναι το μπότοξ και το υαλουρονικό στα χείλη.

Το μπότοξ στα χείλη εφαρμόζεται με ενέσεις και προκαλεί προσωρινή χαλάρωση των μυών, η σύσπαση των οποίων δημιουργεί τις λεπτές γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες. Από την άλλη μεριά το υαλουρονικό οξύ, το οποίο κρατάει περίπου 9-15 μήνες, είναι ένα φυσικής μορφής μπότοξ που απλά γεμίζει τις ρυτίδες, ενυδατώνει την επιδερμίδα και την κάνει σφριγηλή και νεανική.

Σε περίπτωση που ψάχνετε για ένα πιο μόνιμο φούσκωμα χειλιών υπάρχει και η επιλογή της σιλικόνης. Ο πλαστικός χειρούργος εφαρμόζει με δυο τρόπους τη σιλικόνη στα χείλη. Η μία μέθοδος είναι τα ενθέματα σιλικόνης, που είναι αντίστοιχα με αυτά που χρησιμοποιούνται στην αυξητική στήθους, και η άλλη μέθοδος είναι η έκχυση ενέσιμης σιλικόνης.

Έχει αποδειχθεί πως η ενέσιμη μέθοδος για ενίσχυση των χειλιών με σιλικόνη έχει μεγάλη επικινδυνότητα, καθώς είναι πολύ πιο επιρρεπής στις παραμορφώσεις και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Γι’ αυτό το λόγο, αποφεύγεται πλέον η χρήση της από γιατρούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ